Minna Kauppi MM-keskimatkan neljäs

Suomi jäi ilman mitalia MM-suunnistuksen keskimatkalla Ranskan Le Feclazissa. Keskimatkan naisten kisan voitti Ruotsin Helena Jansson ja miesten voiton otti Ranskan Thierry Gueorgiou, jolle MM-kulta oli jo seitsemäs keskimatkalla.

Ruotsin Helena Jansson voitti yli minuutin erolla naisten keskimatkan maailmanmestaruuden. Seuraavat mitalisijat valloittivat yllätysnimet Tanskan Ida Bobach ja Sveitsin Judith Wyder. Tosin Bobach hallitsi kuukautta aiemmin nuorten MM-kisoja. Minna Kauppi jäi niukalla kahdeksan sekunnin erolla mitalien ulkopuolelle sijoittuen neljänneksi.

– Ei ole paha mieli. Neljäs sija on hyvä sija. Pupu pöksyssä teki välillä temppuja. Itseluottamus on eri kuin muina vuosina, sanoi Kauppi maalissa.

Kaupin neljäs sija oli samalla Suomen naisten paras henkilökohtainen sijoitus MM-Ranskassa. Kaupin takana Suomen muut naiset selviytyivät haastavasta ja raskaasta radasta kunnialla. Merja Rantanen oli kahdeksas, Bodil Holmström 13. ja Saila Kinni 17.

Rantanen oli pettynyt tehtyään kakkosrastilla ison pummin, joka pudotti hänet mitalitaistelusta.

– Yksi rasti, että pitikin olla tyhmä, piiskasi Rantanen itseään maalissa.

Rantanen sai juuri ennen kakkosrastia kiinni kaksi minuuttia edellään lähteneen Ruotsin Lena Eliassonin, ja tilanne sekoitti suomalaisen pasmat hetkeksi.

Bodil Holmström otti uransa parhaan MM-sijoituksen oltuaan 13.

– Alku oli vaativa, varsinkin kun polkujuoksua ei ollut niin paljon kuin karsinnassa. Ei ollut ihan se kulku, mikä pitäisi olla MM-finaalissa, Holmström arvioi.

MM-ensikertalainen Saila Kinni oli hienosti sijalla 17.

– Olen tehnyt parempiakin suorituksia, olin lähdössä aika hermostunut, ja suunnistus meni vähän tökkimiseksi, kertasi Kinni ensimmäistä MM-finaaliaan.

Miesten kisan ylivoimainen ykkönen oli odotetusti Ranskan Thierry Gueorgiou, joka kukisti hopeamies Ruotsin Peter Öbergin 2.21 erolla. Norjan Olav Lundanes oli kolmas kaksi sekuntia hopeasti jääneenä. Suomalaiset jäivät kauas kärjestä: Tero Föhr oli sijalla 18 lähes kuusi minuuttia Gueorgioun takana.

– En tehnyt isoja virheitä, jalat painoivat lopussa. Maasto oli hieno ja tosi nautintoa, vaikka pohja oli huono. Yllättävän hyvältä tuntuu, Föhr kertoi maalissa.

Jarkko Huovila puolestaan oli vasta 33:s yli kymmenen minuuttia kärjelle jääneenä.

– Pääajatus oli, ettei jaksa juosta, puolivälin jälkeen en pystynyt enää suunnistamaankaan kunnolla. Virheen jälkeen oli vaikea koota itseäni, 10:nneltä rastilta suoraan 12:lle mennyt Huovila harmitteli.

Tulokset, MM-keskimatka, Ranska

Naiset
1) Helena Jansson SWE 33.10, 2) Ida Bobach DEN 34.26, 3) Judith Wyder SUi 35.11., 4) Minna Kauppi FIN 35.19, 5) Natalia Vinogradova 35.28, 6) Maja Alm DEN 35.31, 7) Marianne Andersen NOR 35.31, 8) Merja Rantanen FIN 36.32,…, 13) Bodil Holmström FIN 37.50, 17) Saila Kinni FIN 38.47.

Miehet: 1) Thierry Gueorgiou FRA 34.38, 2) Peter Öberg SWE 36.59, 3) Olav Lundanes NOR 37.01, 4) Oleksandr Kratov UKR 37.30, 5) Jonas Vytautas Gvildys LTU 37.45, 6) Francois Gonon FRA 37.46, 18) Tero Föhr FIN 40.04, 33) Jarkko Huovila FIN 45.06.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail