Suomelle voitto mc-sekaviestistä

Suomen pyöräsuunnistajat ajoivat voiton Ruotsin Rättvikissä käydyssä maailmancupin sekaviestissä. Viesti kilpailtiin yhden naisen ja kahden miehen joukkuein ja Suomen 1-joukkue Marika Haran, Jussi Laurilan ja Juho Saarisen voimin otti täpärän voiton Sveitsistä. Suomen kakkosjoukkue (Susanna Laurila, Pekka Niemi ja Samuli Saarela) ajoi viidenneksi nopeimman ajan.

Suomi asetti Marika Haran avausosuudelle, ja hän tuli vaihtoon kymppisakin tuntumassa. Eroa kärjessä vaihtaneisiin miehin oli viitisen minuuttia. Jussi Laurilan tehtävänä oli ajaa toisella osuudella kärkeä kiinni.

– Sain Sveitsin Christine Schaffnerin kiinni toiseksi viimeisellä rastilla, ja eroa vaihtoon mennessä kertyi puoli minuuttia, Laurila kertoi kisan jälkeen.

Ankkuriosuudella Juho Saarinen ajoi alkumatkan Sveitsin Beat Schaffnerin kanssa. Saarinen pääsi jo kertaalleen karkuun, mutta pisti virheellään tilanteen vielä tiukaksi. Toiseksi viimeisellä rastilla kisa ratkesi lopulta Suomen eduksi.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Ruotsi Rättvik

Sekaviestin tulokset (1 nainen + 2 miestä): 1) FIN 1 2.18.08 (Marika Hara, Jussi Laurila, Juho Saarinen), 2) SUI 1 2.08.22 (Beat Okle, Christine Schaffner, Beat Schaffner), 3) DEN 2.20.07 (Lasse Brun Pedersen, Rikke Kornvig, Erik Skovgaard Knudsen), 4) CZE 2.20.13, 5) POL 2.22.59, 6) RUS 2.26.47. Suomen kakkosjoukkue ajoi kisassa viidenneksi nopeimman ajan.