Halden jälleen Jukolan voittoon

Norjalainen Halden SK teki sen jo toisen kerran peräkkäin – otti himoitun Jukolan viestin voiton.

Jukolan yö oli jännittävä loppuun asti. Kärjessä paikkaa pitivät useat joukkueet, esimerkiksi ensimmäiseltä osuudelta ensimmäisenä vaihtoi ruotsalainen Göteborg Majorna OK:n kakkosjoukkue. Vahvasti kilpailun ennakkosuosikkeihin kuulunut Kalevan Rasti sai huonon alun, kun Jan Prochazka teki kiemuroitaan ja tuli vaihtoon vasta sijalla 21. Yöosuudella Thierry Gueorgiou näytti osaamisensa ja nosti joukkueensa ykköseksi.

Etumatka ei kestänyt kuitenkaan kauaa, kun Deltan Lauri Sild kiri KR:n Simo Martomaan ohi. Kissa ja hiiri -leikki jatkui kuudennelle osuudelle saakka, jossa Halden otti kärkipaikan Emil Wingstedtin johdolla.

Haldenin ankkuriosuudelle lähti Olav Lundanes, joka jätti Kalevan Rastin Fabian Hertnerin yli neljän minuutin päähän itsestään.

Haldenin riveissä suunnistavalle, Suomen maajoukkueeseen kuuluvalle Mats Haldinille Jukolan voitto oli jo kolmas.

− Kaikki voitot ovat erilaisia, mutta yhtä hienoja kuitenkin, kertoi viidennen osuuden juossut Haldin.

Kolmanneksi viestissä tuli Delta ja neljänneksi suunnisti Vaajakosken Terä. Kalevan Rastin kakkosjoukkue teki omasta puolestaan hyvän suorituksen, sillä joukkue saapui maaliin kymmenentenä. KR:n kakkoset olivat välillä mukana kärkikamppailuissakin, mutta kuutososuudella joukkion Aaro Asikainen joutui antamaan periksi nopeammilleen.

Halden on voittanut Jukolan viestin aiemmin kuusi kertaa, viimeksi viime vuonna. Kalevan Rasti on voittajana juhlinut Jukolassa kolme kertaa, edellisen kerran vuonna 2007.

Jukolan viesti, Salpa-Jukola 2011, tulokset:

1) Halden SK, NOR, 2) Kalevan Rasti, FIN, 3) Delta, FIN, 4) Vaajakosken Terä, FIN, 5) Södertälje Nykvarn Orienterer, SWE, 6) Hiisirasti, FIN.

Järjestäjien kisasivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail