Villejä ideoita

Jukolan viesti näkyy ja kuuluu Ylen kanavilla tänä vuonna viime vuotistakin laajemmin. Tuorein tieto Ylestä kertoo, että pihkaniskojen ikioma kesäillan ja -yön realityshow saa aiemmista suunnitelmista jopa lisäaikaa. Jukolan ennätyspitkän lähetyksen sisältöä hahmotellaan ja ideoidaan jo täyttä häkää.

Ylen Jukola-kokonaisuus on suunnistukselle todellinen näyteikkuna, jossa tietoisuus paitsi tapahtumasta myös hienosta lajistamme leviää suurelle joukolle suomalaisia. Tänä vuonna nettilähetyksen kautta kesäyön tunnelmasta pääsee nauttimaan myös aiempaa laajemmin Suomen rajojen ulkopuolella.

Jukola on moni-ilmeinen ja sisältörikas tapahtuma, ja jotta saisimme näitä erilaisia reuna-alueidenkin nyansseja kaiken kansan kuulolle, rekrytoin teitä, hyvät lukijani suureen aivoriiheen. Nyt on aika heittää ideoita kehään mainioista suunnistuspersoonista, mielenkiintoisista joukkueista, heidän taustoistaan ja Jukola-vuosiin mahtuneista sattumuksista. Vinkkejä saa heittää niin toisen alan taitureista tai julkkiksista, toisensa Jukolassa löytäneistä pareista kuin hauskat taustat omaavista viestiporukoistakin.

Villitkin ideat kelpaavat – jätetään ideoiden toteuttajille se suodattajan rooli ja vastuu. Heittäkää siis vinkkejä kehiin!

Pirjo Valjanen