Hiihtosuunnistuksen valmennus uudistuu

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmien toiminta käynnistyy kesäkuun alussa Vuokatissa. Kesäkuun 6.–8. päivinä järjestettävällä testileirillä ovat mukana niin aikuisten kuin nuorten maajoukkueet sekä nuoret ja aikuiset haastajat. Viime mainittujen ympärille ollaan perustamassa uudenlaista leirityskokonaisuutta.

Liiton ryhmät

Hiihtosuunnistuksen päävalmentajana neljä kautta toiminut Jukka Lanki lopettaa tehtävässään huhtikuun lopussa. Päävalmentajan ja muiden ryhmävalmentajien rekrytointi on par´aikaa käynnissä. A-maajoukkueen runko nimetään toukokuulla ja sitä voidaan täydentää kesäkuun testileirin jälkeen. B-maajoukkue ja nuorten MM-ryhmä korvataan jatkossa liittovetoisilla aikuisten ja nuorten talenttiryhmillä. Näihin ryhmiin ehdolla olevat urheilijat kutsutaan testileirille ja lopulliset valinnat tehdään leirin jälkeen kesäkuun puolivälissä. Kilpailumenestyksen lisäksi valintaperusteina ovat testileirin tulokset ja motivaatiokartoitus. Aikuisten talenttiryhmä on tarkoitettu pääsääntöisesti 21–25-vuotiaille urheilijoille, nuorten talenttiryhmä 17–20-vuotiaille.

Haastajaryhmä

Uuden, nyt perustettavan haastajaryhmän tarkoituksena on mahdollistaa kehityshaluisille ja motivoituneille 15–25 -vuotiaille tasokas hiihtosuunnistuksen leirivalmennus ja ohjausta omatoimisen harjoittelun laadun parantamiseen. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on suunnata urheilijoiden harjoittelu jo peruskuntokauden alusta lähtien selkeämmin lajin erityisvaatimusten suuntaan. Samalla tavoitteena on myös laajentaa määrätietoisesti huipulle tähtäävien hiihtosuunnistajien määrää koko valtakunnan alueella. Kokoamalla kehittymiseen ja menestykseen tähtäävät urheilijat yhteisille leireille saadaan aikaan hyvää keskinäistä sparrausta ja kilpailua.

Haastajaryhmän toiminnasta vetovastuun ottaa lajin moninkertainen maailmanmestari Anssi Juutilainen.
– Kyseessä ei ole liiton virallinen ryhmä, vaan haastajaryhmän roolina on koota alueiden ja seurojen kehityshakuiset hiihtosuunnistajat yhteiseen leiritykseen. Liiton ryhmien ja haastajaryhmien leiritys on kuitenkin osittain yhteistä. Jo ensimmäiselle testileirille Vuokattiin kannattaa tulla hyvin harjoitelleena, toteaa vastuuveturi Anssi Juutilainen.

Haastajaryhmään pyrkivien sitova ilmoittautuminen kesäkuun testileirille on 15.5. mennessä. Lopullinen ryhmä valitaan testileirin jälkeen kesäkuun puolivälissä, ja sitä voidaan täydentää vielä elokuussa järjestettävän testileirin jälkeen. Ryhmän toimintaan haetaan mukaan myös lajin parissa toimivia innostuneita valmentajia.

Urheilijoiden ja valmentajien ilmoittautumiset sekä tiedustelut: Anssi Juutilainen,anssi.juutilainen(a)innotiimi.fi, p. 0400 489 596

Alustava leiritys

6.–8.6. Testileiri I, Vuokatti (Testit)
– hinta enintään 62 €/vrk/hlö täysihoidolla hotellitason majoituksessa; sisältää valmennuksen ja testit
8.–10.8. Testileiri II, Vuokatti
– hinta enintään 62 €/vrk/hlö täysihoidolla hotellitason majoituksessa; sisältää valmennuksen ja testit
20.–23.10. Hiihdon tekniikkaleiri, Vuokatti
– hinta avoin
3.–9.12. Taitoleiri, Kiilopää/Saariselkä
– hinta avoin

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail