Suomen miehille makea viestivoitto

Suomen trio Olli-Markus Taivainen, Matti Keskinarkaus, Staffan Tunis otti MM-hiihtosuunnistuksen päätteeksi viestivoiton Suomeen. Naisten viestistä saaliina oli pronssi joukkueella Marjut Turunen, Liisa Anttila ja Hannele Tonna.

Suomi hallitsi miesten viestiä koko ajan johtaen kaikissa vaihdoissa. Lopulta hopealle sijoittunut Ruotsi jäi Suomesta lähes minuutin. Suomi otti miesten viestivoiton toistamiseen peräkkäin, sillä kaksi vuotta sitten Japanissa tuloksena oli MM-kulta pitkän tauon jälkeen.

– Tosi hyvä viikko, vaikka kaikki sekunnit eivät ihan ole omalle puolelle kääntyneet. Viesti meni hyvin, alussa tuntui, ettei pääse liikkeelle, ylämäissä pääsin taas kunnon vauhtiin ja eroon Ruotsin Arnessonista, Suomen ankkuri Staffan Tunis kertasi.

Naisten viestin voitti Venäjä, jolle Suomi hävisi yli kolme minuuttia. Hopeakin karkasi suomalaisilta kauas, sillä Norja oli lähes kolme minuuttia Suomen edellä.

– Jännitti, kun Ruotsin Söderlund lähti takana. Jouduin hiihtämään todella kovaa. Se otettiin, mikä oli otettavissa, ankkuri Hannele Tonna tiivisti viestin.

Suomi sai hiihtosuunnistuksen MM-kisoista komean mitalisaldon, sillä taskussa on kahdeksan mitalia, joista peräti kolme kultaista.

Viesti
Alustavat tulokset
Miehet: 1) FIN 1.32.29,2 (Olli-Markus Taivainen, Matti Keskinarkaus, Staffan Tunis), 2) SWE 1.33.27,6 (Johan Granath, Erik Rost, Peter Arnesson), 3) NOR 1.33.51,3 (Eivind Tonna, Hans Jörgen Kvåle, Lars Hol Moholdt), 4) RUS 1.33.58,5, 5) SUI 1.39.53,6
Naiset: 1) RUS 1.23.45,1 (Alena Trapetsnikova, Tatjana Kozlova, Polina Maltsikova), 2) NOR 1.24.16,3 (Barbro Kvåle, Stine Olsen Kirkevik, Marte Reenaas), 3) FIN 1.27.05,3 (Marjut Turunen, Liisa Anttila, Hannele Tonna), 4) SWE 1.27.47,1, 5) CZE 1.35.22,1, 6) SUI 1.35.47,4.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail