Lanki tyytyväinen MM-viikon suorituksiin

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentajan Jukka Langin mukaan MM-kisat Ruotsin Tänndalenissa ovat menneet tähän saakka odotusten mukaisesti. Saaliiksi on tullut kuusi MM-mitalia, joista kaksi on kultaisia.

– Ihan rehellisesti voidaan olla tyytyväisiä siihen, mitä on saavutettu. Ennakkosuosikeilla pää on pitänyt, Lanki sanoi.

Viimeisissä maailmanmestaruuskisoissaan päävalmentajan pestillä olevan Langin mielestä kisat ovat olleet kaksijakoiset: ratojen osalta järjestelyt ovat olleet MM-tasoiset, mutta muu onkin ollut sitten eri juttu.

– Olosuhteet ovat olleet aika karmeat, Lanki viittaa viikon aikana pääasiallisesti vallinneeseen säähän.

Sunnuntain viestijoukkueet ovat selvillä. Miesten osalta Olli-Markus Taivainen aloittaa, Matti Keskinarkaus hiihtää toisen osuuden ja Staffan Tunis hoitaa ankkuriosuuden. Naisissa aloittajana toimii Marjut Turunen, toisen osuuden vetää Liisa Anttila ja viestin päättää Hannele Tonna.

– Liisa tekee sellaisen suorituksen, että oksat pois. Hannele voi sitten tuoreilla jaloilla mennä metsässä rauhassa, Lanki perustelee naisten hiihtojärjestystä.

Tavoitteet viestiin ovat selvät: vielä kaksi mitalia puuttuu, jotta päästään samaan mitalisaldoon kuin Japanissa kaksi vuotta sitten.