Suomen joukkue MM-hiihtosuunnistukseen

Suomi lähtee maaliskuun lopun MM-hiihtosuunnistukseen varsin mielenkiintoisella joukkueella, jossa on kokemuksen lisäksi nuorta voimaa. Naisten joukkueeseen murtautuneet Marjut Turunen ja Sonja Mörsky kilpailivat vastikään nuorten MM-hiihtosuunnistuskisoissa. Miehissä ensikertalainen on Ville-Petteri Saarela. Kokemusta edustavat kestomenestyjät yhdeksänsiin MM-kisoihinsa lähtevä Liisa Anttila sekä miehissä Matti Keskinarkaus, jolle MM-kisat ovat jo kahdeksannet.

Päävalmentaja Jukka Lankille nuorten läpimurto MM-joukkueeseen oli toivelistalla.

– Alkukaudesta toivomani nuorten läpimurto on selkeästi tapahtumassa. Sekä Turunen, Mörsky että Saarela antoivat kovat näytöt katsastuskisoissa, Lanki korostaa.

Päävalmentaja odottaa Ruotsin MM-kisoista fyysisesti vaativia.

– Kisoja käydään paljon rinteessä, mikä ei suosi suomalaisia. Luvassa on fyysisesti aika raskaat kisat ja pitää olla hyvässä tikissä, jos aikoo menestystä nauttia. Vähintään samaa tavoittelemme kuin kaksi vuotta sitten Japanista, Lanki linjaa.

Kaksi vuotta sitten suomalaisten saldo oli kahdeksan mitalia, joista kolme kultaista. Olli-Markus Taivainen ja Hannele Tonna puolustavat Ruotsissa MM-kultaa kahden vuoden takaa. Mestaruuksien myötä Suomi saa asettaa miesten keskimatkalle ja naisten sprinttiin viisi kilpailijaa. Ruotsissa kilpaillaan myös uudella MM-matkalla, kun ohjelmassa on ensimmäistä kertaa sprinttiviesti, joka käydään yhdellä mies-naisparilla.
Hiihtosuunnistuksen MM-kisat kilpaillaan Ruotsin Tänndalenissa 22.-27. maaliskuuta. Suomen joukkue MM-kisoihin:
Naiset: Liisa Anttila Koovee, Anni Honkimaa Espoon Suunta, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Hannele Tonna Hankasalmen Hanka, Marjut Turunen Rasti-Pielinen. Varalla: Pernilla Tunis IF Femman.
Miehet: Janne Häkkinen Suunta-Jyväskylä, Matti Keskinarkaus Ounasvaaran Hiihtoseura, Petri Kiiskinen Rasti-Pielinen, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Staffan Tunis IF Femman. Varalla: Pasi Kiiskinen Rasti-Pielinen.