Kauppi Vuoden 2010 urheilijaksi

Minna Kauppi otti komean ykköspaikan nappaamalla Vuoden Urheilija-palkinnon ensimmäisenä suunnistuslajien edustajana.

– Arvostan tätä niin korkealle, että en edes tiennyt kilpailevani näin korkealla. Suunnistukselle tämä on ihan mielettömän iso juttu. Mä en ole ensimmäinen maailmanmestari, enkä ole viimeinen maailmanmestari, ja mut palkitaan. Koen, että tämä on koko meidän lajille kunnianosoitus. Ei olla pelkästään marjastajia, vaan me ollaan huippu-urheilijoita, Kauppi korosti suorassa tv-lähetyksessä Urheilugaalasta.

Keskimatkan ja viestin MM-kultaa viime vuonna voittanut Kauppi keräsi Urheilutoimittajien jäsenäänestyksessä 2604 ääntä Vuoden urheilijaksi. Peräti 118 urheilutoimittajaa asetti Kaupin ykköseksi äänestyslistallaan. Toiseksi sijoittui taitoluistelun MM-pronssimitalisti Laura Lepistö 2455 äänellään (71 ykkössijaa).