Kouvolan Suunnistajat Pohjois-Kymenlaaksoon

Kouvolan alueen suunnistajat ottivat uuden tarkemman suunnan toiminnalleen. Pitkään muhinut ajatus yhteisen edustusseuran perustamisesta konkretisoitui viimein marraskuun lopulla, kun Kouvolan Suunnistajien perustava kokous pidettiin Kuusankoskella.

Uuden seuran tavoitteena on olla kilpailukykyinen ja toimiva suunnistuksen huippuseura, jolla on edellytykset menestyä isoissa suunnistuskilpailuissa niin Suomessa kuin rajojemme ulkopuolellakin. Alueella on runsaasti hyvää potentiaalia, jota halutaan yhdistää ja erityisesti nuorten suunnistajien valmentamiselle ja siirtymiselle aikuisten sarjoihin halutaan luoda parhaat edellytykset. Seuran nimeksi valittiin Kouvolan Suunnistajat. Nimilyhenteenä käytetään KS-lyhennettä.

Kouvolan alueella toimivat neljä suunnistusseuraa (Kouvolan Rasti, Kuusankosken Urheiluseura, Sippurasti ja Kouvolan Varuskunnan Urheilijat) ovat uuden seuran perustajajäseniä. Kouvolan Suunnistajat toimii perustajaseurojensa tuella ja siihen keskitetään seurojen valmennus-, nuoriso- ja kilpailutoiminta. Perustajaseurat jatkavat edelleen muuta perinteistä suunnistuksen seuratoimintaa. Kouvolan Suunnistajien kilpailulajeina ovat kaikki Suomen Suunnistusliiton lajit; hiihtosuunnistus, suunnistus, pyöräsuunnistus ja tarkkuussuunnistus. Kilpaileminen uuden seuran nimissä on jo aloitettu Ensi Lumen Rasteilla Ylläksellä joulukuun alussa.