Suunnistukselle uusi strategia

Suunnistusliitto pyrkii lähivuosina vahvasti menestykseen ja näkyvyyteen. Suunnistusliiton liittovaltuuston syyskokouksen sunnuntaina Helsingissä hyväksymässä vuosien 2011-2015 strategiassa menestyksen ja näkyvyyden lisäksi painottuvat houkuttelevuus ja arvostus sekä lajin sopivuus kaikille.

– Isoin asia uudessa strategiassamme on  se, että tavoittelemme avoimesti menestystä, haluamme tehdä töitä näkyvyyden eteen ja arvostamme omaa työtämme. Haluamme luoda lajiin sellaisen ilmapiirin, että on lupa onnistua ja nauttia siitä, liiton toimitusjohtaja Mika Kulmala tiivistää tuoreen strategian.

Suunnistuksen uutta strategiaa viedään eteenpäin  tunnuksella  ”Suunnistus – oivalluksia ja onnistumisia”. Yhtenä lähivuosien menestystavoitteena on kivuta MM-kotikisoissa vuonna 2013 maailman parhaaksi suunnistusmaaksi. Suunnistuksen halutaan houkuttelevan metsiin MM-menestystä tavoittelevien lisäksi myös kaikenikäisiä harrastajia. Viime vuosina suunnistuksen näkyvyys televisiossa on vahvistunut, ja Suunnistusliitto haluaakin lajin mielenkiinnon aukeavan yhä isommille katsojajoukoille kehittämällä aktiivisesti lajin sisältöä sähköisessä mediassa.

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi vuoden 2011 toiminta- ja taloussuunnitelman, jonka loppusumma on 2,37 miljoonaa euroa. Tämä on 3,1 prosenttia aiempaa suurempi. Vuoden 2011 toiminnan keskeiset painopisteet ovat huippu-urheilumenestyksen turvaaminen, nuorisosuunnistuksen kehittäminen sekä päätapahtumien näkyvyyden varmistaminen. Huippu-urheilussa aloitetaan valmennusprojekti, joka tähtää MM-kotikisojen menestykseen Vuokatissa 2013. Nuorisosuunnistuksen ja huippu-urheilun välistä rajapintaa eli 13-18-vuotiaiden toimintaa kehittämään palkataan nuorisotoiminnan kehityspäällikkö. Jo aiemmin syksyllä aloitti kaksi uutta päätoimista valmentajaa.

Kasvaneet kustannukset Suunnistusliitto kattaa nostamalla kilpailijamaksua kolmella prosenttiyksiköllä. Lisäksi kilpailijamaksu ulotetaan kansallisten kilpailujen kuntosuunnistussarjoihin. Vastaavasti liitto kannustaa seuroja järjestämään myös pieniä kilpailuja, sillä kilpailijamaksua ei peritä alle 250 osallistujan kilpailujärjestelyistä.

Liittovaltuusto valitsi Hannu Kottosen jatkamaan liiton varapuheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Päivi Alakuijala Helsingistä. Hän korvaa hallitustyöstä vetäytyneen Mika Mannerveden. Erovuoroisista Antti Ekonoja valittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta. Hallituksen varajäsenenä jatkaa Jorma Helin. Hallituksessa toimivat lisäksi Kirre Palmi puheenjohtajana, Gia Alexandersson varapuheenjohtajana, Jorma Pöntinen ja Esa Tihilä jäseninä sekä Roald von Schoultz varajäsenenä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail