Suunnistussäätiölle miljoonalahjoitus

Suomalaista suunnistusurheilua tukeva Suunnistussäätiö on saanut erittäin merkittävän lahjoituksen. Tuntemattomana pysyttelevä henkilö on tehnyt Suunnistussäätiölle noin 1,9 miljoonan euron lahjoituksen. Lahjoitus on tehty Suunnistussäätiön Kaakon rahastolle, jonka tavoitteena on tukea ja edistää lasten ja nuorten liikuntaa.
– Tämän erittäin merkittävän lahjoituksen myötä jaamme vuonna 2011 noin 30 000 euroa ja sen jälkeen vuosittain vähintään noin 60 000 euroa lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen ja tukemiseen, kertoo Suunnistussäätiön hallituksen puheenjohtaja Marja Ramm-Schmidt.
Jaettavasta summasta on lahjakirjassa määritelty tietty osa varattavaksi Kaakon Suunnistus ry:n, Etelä-Karjalan Liikunta ry:n, SK Vuoksi ry:n ja Olavin Rasti ry:n nuorisotoimintaan.
Suunnistussäätiö perustettiin vuonna 2003, ja siihen kuuluu tällä hetkellä viisi erillisrahastoa. Säätiö toimii yhteistyössä suunnistuksen eri taustayhteisöjen kanssa. Suunnistussäätiö saa varansa yksityisten ja yhteisöjen testamentti- ja muista lahjoituksista sekä sijoitustoiminnan tuotoista.