Suunnistusliittoon lisää päätoimisia valmentajia

Suunnistusliitto on nimennyt kolme uutta päätoimista valmentajaa, joiden tehtävänä on tukea erityisesti 17–25-vuotiaiden lupaavien suunnistajien päivittäisvalmennusta. Uusina nuorten olympiavalmentajina aloittavat syksyn aikana Antti Harju Tampereella, Jani Lakanen Jyväskylässä ja Markus Lindeqvist Turussa.

Uusien valmentajien myötä Suunnistusliiton päätoimisten suunnistusvalmentajien määrä tuplaantuu, sillä aiemmin suunnistusmaajoukkueen päävalmentajan lisäksi ainoastaan Tampereella on ollut päätoiminen nuorten olympiavalmentaja. Tampereella tehtävää on hoitanut vuodesta 2006 lähtien Juha Taini, joka siirtyy maajoukkueen päävalmentajaksi.

– Tämä päätoimisten valmentajien määrän nostaminen on ensimmäinen askel valmennusjärjestelmämme kehittämistä, joka tapahtuu uudistuvan strategiamme hengessä, kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Urheilijoitten päivittäisvalmennuksen lisäksi uusien valmentajien tehtävänä on koordinoida seurojen välistä valmennusyhteistyötä alueillaan.

– Meillä on Tampereen seudulta tästä toiminnasta hyvät kokemukset. Maajoukkueiden ryhmävalmennuksessa pääsemme vaikuttamaan muutaman viikon harjoitteluun vuodessa, kun nuorten olympiavalmentajan vaikutuspiirissä urheilijat ovat koko ajan, huomauttaa Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri.

Uusista päätoimisista valmentajista Antti Harju toimii lisäksi maajoukkueen kakkosvalmentajana. Jani Lakanen puolestaan on mukana nuorten maajoukkuevalmennuksessa ja liiton valmentajakoulutuksessa. Päätoimisten valmentajien määrän lisäämisen mahdollistaa Suunnistusliiton oman panoksen lisäksi olympiakomitean tuki sekä muut yhteistyötahot, kuten Suomen Urheiluopisto, Turun kaupunki ja paikalliset seurat.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail