IOF-delegaatio piti näkemästään ja kokemastaan Vuokatissa

Kansainvälisen Suunnistusliiton (IOF) urheilujohtaja Björn Persson ja Vuokatin MM2013-kilpailuiden kansainvälinen valvoja Henning Spjelkavik pitivät näkemästään ja kokemastaan ensimmäisellä parin päivän visiitillään Vuokattiin.

Parin päivän visiitin aikana kaksikko kävi järjestelyorganisaation edustajien kanssa läpi MM2013-projektin suunnitelmia ja etenemistä, tapahtumapaikkoja ja organisaatiota. Normaalisti IOF:n delegaatio tekee vastaavia kahden-kolmen päivän visiittejä 5-6 kertaa ennen MM-kisoja. Persson pitää tärkeänä järjestäjien tukemista, sillä kisaprojekteista on tullut erittäin moniulotteisia ja useiden eri osa-alueiden osaamista vaativia.

– Haluamme auttaa järjestäjiä aiemman MM-kisojen ja muun järjestelykokemuksemme perusteella mahdollisimman paljon. Olemme erittäin tyytyväisiä järjestelytoimikunnan henkeen ja kunnianhimoisiin, mutta realistisiin suunnitelmiin. Järjestäjillä on paljon kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja huippu-urheilusta. Urheiluopisto on erinomainen keskuspaikka tapahtumalle, Persson kehui Vuokatin-visiittinsä päätteeksi.

Keskiviikkona Vuokatissa järjestetyssä MM2013-projektin tiedotustilaisuudessa pääsihteeri Mika Tuononen kertoi, että noin 50 henkilöä on jo kiinnitetty kisaprojektin eri tehtäviin.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala puolestaan iloitsi jo tässä vaiheessa syntyneestä tv-sopimuksesta sekä erinomaisesta yhteishengestä järjestäjätahojen kesken.

– Alusta asti on tuntunut, että olemme aidosti samalla puolella tämän tapahtuman järjestämisessä, Kulmala iloitsee.

Vuokatin MM-kilpailut järjestetään 6.-14.7.2013. Kilpailuihin tavoitellaan osallistujia 50 eri maasta. MM-kilpailut ja tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailut tuovat Vuokattiin yhteensä noin tuhat joukkueenjäsentä, yleisökilpailuna toimivan Kainuun Rastiviikon osallistujatavoite on 10 000 henkilöä.

– Näen, että meillä on MM-kisoissa finaalipäivinä 15 000 katsojaa, Kulmala luottaa.

Lisätietoja:
MM2013-kilpailuiden nettisivut: www.woc2013.fi (sivut ovat toistaiseksi vain englanninkielisinä, suomenkielisinä ne avautuvat kesällä 2011)

MM2013-pääsihteeri Mika Tuononen, 050-5272507

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail