Suunnistava Uusimaa voitti Kultainen kompassi -cupin finaalin

Kultainen kompassi -cup huipentui finaaliin eilen Hollolassa. 13- ja 14-vuotiaista koottuja 8-henkisiä aluejoukkueita osallistui finaaliin 23 kappaletta. 184 nuorta suunnistajaa seisoi yhtä aikaa lähtöviivalla. Voiton vei tänä vuonna Suunnistavan Uusimaan ykkösjoukkue, hopeaa sai Pohjois-Pohjanmaan joukkue ja pronssia sai Kaakon Suunnistuksen ykkösjoukkue.

Jokaiseen aluejoukkueeseen oli nimetty 4 tyttöä ja 4 poikaa. Kaikki joukkueet lähtivät yhteislähdöllä. Jokainen joukkueen kahdeksasta jäsenestä juoksi oman radan. Jokainen joukkueen jäsen kilpaili sijoituksista omalla radallaan ja sai pisteitä sen mukaan, miten hän sijoittui omalla radallaan. Joukkueen loppupisteisiin laskettiin joukkueen kolmen parhaan tytön ja kolmen parhaan pojan pistemäärät. Loppusuoralla nähtiinkin tuimia kirikamppailuja, koska jokainen sija oli merkityksellinen.

Katso tulokset ja kuvia Hollolan Urheilijoiden kisasivuilta.

Kultainen kompassi -cup 13- ja 14-vuotiaille järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Kilpailun formaatti aluekilpailuineen ja tavanomaisuudesta poikkeavalla finaalikilpailulla on saanut hyvin myönteisen vastaanoton. Vuoden 2011 finaalin järjestäjä julkaistaan syksyn aikana.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail