Kultainen kompassi -cupin finaalissa kilpaillaan aluejoukkueissa

13 ja 14-vuotiaiden aluejoukkueet kokoontuvat 12.9. Hollolaan ottamaan mittaa toisistaan. Finaali juostaan nyt toista kertaa. Alueet ovat nimenneet aluekohtaisten Kultainen kompassi -osakilpailujen perusteella neljän tytön ja neljän pojan muodostamia joukkueita valtakunnalliseen finaaliin.

Finaali toteutetaan yhteislähtökilpailuna hajontaradoille, joissa on neljä ratavaihtoehtoa tytöille ja neljä pojille. Joukkueen kaikki jäsenet suunnistavat eri radan. Ratojen ohjeaika on noin 30 min. Yhteistuloksiin huomioidaan joukkueen kolmen parhaan pojan ja kolmen parhaan tytön yhteenlaskettu pistemäärä. Pisteitä jaetaan kunkin radan sijoitusten perusteella. Ensimmäiseksi sijoittunut tuo joukkueelle 50 pistettä, toinen 40, kolmas 35, neljäs 32, viides 29, kuudes 28 jne. Finaalin voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue, joka saa haltuunsa vuodeksi Kultainen kompassi -kiertopalkinnon.