Kestävyyslajien valmennus tapetilla Helsingissä

Kutsu huippu-urheiluseminaariin ja lajien välinen yhteistyö -kyselyn julkistamistilaisuuteen

Sonera Next Generation aloittaa neliosaisen seminaarisarjan, joka kokoaa yhteen huippu-urheilun asiantuntijoita, urheilijoita ja valmentajia. Seminaarisarjan ensimmäinen osa keskittyy suomalaisen kestävyysurheilun valmennukseen. Samalla tilaisuudessa julkistetaan laaja, kaikkien lajien valmentajille suunnattu kysely lajien välisestä yhteistyöstä Suomessa. Paikalla ovat myös kaikki Next Generation -tiimin urheilijat.
Kutsumme Teidät mukaan seminaariin, jonka tavoitteena on raamittaa suomalaisen kestävyysurheilun valmennusta ja edistää vuoropuhelua eri lajien ja asiantuntijoiden välillä.

Aika: perjantai 24.9.2010, klo 14.00–17.30
Paikka: Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki

Miten suomalainen ja eurooppalainen kestävyysjuoksu voi vastata Afrikan maiden vauhtiin? Pitäisikö kestävyyslajien kommunikoida enemmän keskenään? Miten harjoittelumetodit ovat kehittyneet ja millaisia sisältöjä lajit voisivat jakaa toistensa kanssa? Miksi osa suomalaisista kestävyyslajeista menestyy ja osa ei?

Seminaarin päävieras on 800 metrin olympiakultamitalisti Vebjørn Rodal, joka on mukana myös Norjan sprinttihiihtäjien maajoukkuevalmennuksessa. Suomalaista näkemystä ja kokemusta seminaariin tuovat mm. kestävyysvalmentajat Ismo Hämäläinen, Reijo Jylhä ja Kari Ahonen. Mukana kestävyyskeskustelussa ovat myös Sonera Next Generation -tiimin tuore suunnistuksen maailmanmestari Minna Kauppi, Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola ja olympiavoittaja Lasse Virén.

Lisäksi seminaarissa julkistetaan Soneran teettämä tuore kyselytutkimus, jonka teemana on urheilulajien välillä tehtävä yhteistyö. Kysely on lähetetty yhteistyössä Suomen Valmentajat ry:n kanssa laajasti suomalaiselle valmennusyhteisölle, joka saa nyt ilmaista mielipiteensä lajien välisen yhteistyön määrästä ja tarpeellisuudesta sekä sen suurimmista haasteista.

Myös Next Generation -projektin huippu-urheilijat ovat paikan päällä ryydittämässä keskustelua.
Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan 21.9.2010 mennessä osoitteessa: https://sonera.etapahtuma.fi/. Kirjautuessasi kysyttävä palvelutunnus on: Sonera. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Sanna Wester
brändijohtaja, TeliaSonera Finland Oyj
p. 040 754 4584

Mika Lehtimäki
projektipäällikkö, Sonera Next Generation
p. 040 554 6200