Tervon tavoitteena sprintissä kuuden kärkijoukko

Suunnistuksen MM-kisat alkavat Norjan Trondheimissa sunnuntaina sprintin karsinnalla. Finaali käydään myöhemmin samana päivänä, joten tiukkaa rutistusta urheilijoilta odotetaan heti kisaviikon alkajaisiksi.

Suomen joukkueesta sprinttiin osallistuvat Tero Föhr, Olli-Markus Taivainen, Tuomas Tervo, Minna Kauppi, Anni-Maija Fincke ja Riina Kuuselo.

– Finaali on 15 minuuttia täyttä kärsimystä, kuvasi 27-vuotias Tuomas Tervo tulevaa kisaa.

Trondheimin MM-kilpailut ovat Tervolle aikuisten sarjassa kolmannet. Vuosi sitten Unkarissa sprintistä irtosi 13. sija.

– Viime vuonna karsinnoissa ei mennyt niin hyvin. Nyt aion mennä karsinnassa 99 % lasissa, Tervo sanoi.

Kisa-alue on Tervolle tuttua, sillä hän asui Norjan Trodheimissa vuosina 2007–2008. Yllätyksiä ei siis pitäisi olla tulossa. Kisan alussa on yksi suuri nousu, mutta muuten sprintti on peruskaupunkisuunnistusta, jossa on puistoja ja katualueita. Tavoitteena Tervolla on olla kuuden parhaan joukossa.

– Hubmann, Hertner, Johansson ja Hramov juoksevat kaikki kovempaa. Jos oma juoksuni sujuu ja teen virheettömän suorituksen, niin ainakin muutama heistä voi jäädä taakse, Tervo ennakoi kisan sujumista.

Viimeiset kolme viikkoa suunnistajalta on mennyt sprinttiin valmistautumisessa. Imatralla käydyn katsastussprintin jälkeen vuorossa oli palauttelua sekä muutama raskas fyysinen harjoitus. Viime viikolla viimeistelyleirillä Trondheimissa ohjelmassa oli pari kovaa metsätreeniä, joissa hiottiin suunnistustaitoa kohdilleen.

– Vielä keskityn siihen, että korvien väli olisi kunnossa. Fyysisen kunnon suhteen olen luottavainen, olen asteen verran paremmassa kunnossa kuin viime vuoden kisoissa.

Kisasivut