Vanhimpien veteraanisarjojen mahdollinen ajanoton poikkeusjärjestely

Veteraanisuunnistajat ry. on esittänyt liiton kilpailuryhmälle ajatuksen, jonka mukaan vanhimpien veteraanisarjojen ajanotto voitaisiin päättää viimeiselle rastille, jolloin maaliviitoituksen aikaa ei laskettaisi tulokseen mukaan etenkin keskimatkan kilpailuissa. Esityksen takana on ajatus siitä, että näin ko. sarjoissa saataisiin koko ohjeaika käytettyä täysipainoiseen suunnistukseen.

Liiton kilpailuryhmä on käsitellyt asiaa ja todennut, että esitettyä menettelyä voidaan käyttää kansallisissa kilpailuissa (ei arvokilpailuissa, kuten SM-kilpailut). Tällaisen järjestelyn käytössä tulee kuitenkin huomioida seuraavat seikat, jotta kilpailijoiden oikeusturva säilyy lajisääntöjen edellyttämällä tavalla: 1) viimeisen rastin tulee olla online-rasti, kuten maalirastinkin, 2) viimeiselläkin rastilla tulee olla vara-ajanottosysteemi, jotta saadaan aika niille, joiden kilpailukortti on rikkoontunut kesken matkaa.
Mikäli esitetyn kaltaista järjestelyä käytetään, on se suunniteltava huolellisesti etenkin tulospalvelun kanssa ja asiasta on tiedotettava selkeästi kilpailuohjeissa, jotta kilpailijat tietävät varmasti, että kyseessä olevien sarjojen maali sijaitseekin poikkeuksellisesti viimeisellä rastilla ajanoton kannalta.

Kilpailuryhmä suosittelee kuitenkin normaalin maalijärjestelyn käyttöä kaikissa sarjoissa. Viimeisen rastin ja maalirastin välinen etäisyys tulee rajoittaa mahdollisimman lyhyeksi erityisesti keskimatkan kilpailuissa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail