Suunnistuksen MM-joukkue viimeistelyleirillä Trondheimissa

MM-joukkue on parhaillaan Norjan Trondheimissä hiomassa suoritusvarmuutta kilpailuvauhdissa ja kovan paineen alla.

Sunnuntaina 8.8. alkaviin suunnistuksen MM-kisoihin on enää reilu viikko aikaa. Suunnistuksen MM-joukkue on leireillyt tällä viikolla Norjassa.

– Olemme tehneet hyviä harjoituksia, jotka vastaavat MM-kisaratoja. Urheilijoille tulee leirillä kolmesta viiteen kisavauhtista suunnistusharjoitusta. Kaikki urheilijat ovat terveenä ja leiri on mennyt hyvin, kertoo maajoukkueen päävalmentaja Janne Salmi.

Trondheimin maastojen erikoisuus ovat avoimet rinnesuot, joita ei Suomesta löydä.

– Rinnesuot kannattaa hyödyntää alamäissä ja tasaisella. Niillä on helppo juosta ja niitä voisi verrata niittyihin eli näkee pitkälle. Muuten Trondheimin maastot tarjoavat samoja haasteita kuin Suomessa. Eli jos pystyy virheettömään suoritukseen kotimaassa, niin pitäisi pystyä täälläkin, uskoo Salmi.

Fyysisesti Trondheimin maastot ovat raskaita, sillä pehmeäpohjaisissa ylämäissä vaaditaan kovaa hapenottoa ja väsymätöntä jalkojen kestovoimaa.

– Leirin jälkeen pitää keskittyä palautumiseen ja saada aikaan hyvä fiilis ja itseluottamus muutamalla virittelytreenillä, tietää Salmi, joka suunnisti MM-kultaa pikamatkalla edellisissä Norjan MM-kisoissa 1997.

Suomen joukkue suuntaa takaisin Norjaan jo ensi viikon torstaina. Sitä ennen joukkueen kuulumiset, matkavalinnat ja tavoitteet selviävät MM-joukkueen lähtöinfossa 5.8. klo 14 alkaen Helsingin Tervasaaressa, ravintola Savun paviljongissa (Tervasaarenkannas 3, 00160 Helsinki). Mukana tilaisuudessa ovat Suomen MM-joukkueen urheilijat ja valmentajat.