VOL-leirit vauhdissa Kisakeskuksessa ja Vuokatissa

15-16-vuotiaden valtakunnalliset VOL-leirit pidetään tällä viikolla urheiluopisto Kisakeskuksessa ja Vuokatin Urheiluopistolla. Leirien valmennuksellinen ohjelma innostaa ja opastaa lajin harjoittelussa. Fyysisten harjoitusten ja suunnistusharjoitusten lisäksi ohjelmassa on luentoja ja aikaa yhdessäololle. Leirillä oppii tuntemaan oman ikäluokan suunnistajia eri puolilta Suomea.

Tänä vuonna 16 vuotta täyttävien leirivalinnat tehtiin tammikuussa. Kevään SM-erikoispitkien jälkeen ajetulta 16-sarjan on line -rankilta valittiin 15 poikaa ja 10 tyttöä, joilla ei vielä ollut leiripaikkaa. Näin myös 15-vuotiaita pääsi mukaan leirille.

VOL-leirejä on pidetty eri puolilla Suomea 1980-luvun alusta asti. Leirillä urheilijat saavat oppia suunnistusvalmennuksessa sekä kehittäviä harjoituskokemuksia. Leirien tavoitteena on kannustaa tavoitteellisessa kilpaurheilussa kohti huippusuunnistusta.