Salmi toivoo kovia katsastussuorituksia

Suomen MM-joukkue katsastetaan Kainuun Rastiviikolla ja Imatran Huippuliigassa. Kainuussa kilpaillaan 7. heinäkuuta keskimatkalla ja 9. kesäkuuta pitkällä matkalla. Imatran Huippuliigassa on vuorossa sprinttikisa.

Yhtään urheilijaa ei ole vielä valittu MM-kisoihin, mutta 3-4 naista ja miestä ovat Salmen mukaan hieman erottuneet muista. He lienevät miehissä Tero Föhr, Vesa Taanila ja Mats Haldin. Naisissa ovat alkukauden perusteella vahvoilla Minna Kauppi, Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen ja Maria Rantala eli kaikki ne, jotka ovat kansainvälisissä kisoissa onnistuneet joillakin matkoilla.

– Suomalaisten suoritusvarmuudessa on parantamisen varaa. EM-kisoissa vain puolet suorituksista oli hyviä. Siksi odotan kovia näyttöjä kaikilta, jotka mielivät menestyä MM-kisoissa, linjaa Suomen päävalmentaja Janne Salmi.

Salmi on toivonut Kainuun Rastiviikon MM-katsastuksista fyysisesti mahdollisimman raskaita ja taidollisesti erittäin vaatia.

– Trondheimin kisoista tulee äärettömän raskaat. Noususummat pyörivät sääntöjen ylärajoilla. Myös katsastuksissa on luvassa nousua, tietää Salmi.

Kainuun katsastuksista on pyritty tekemään Trondheimia vastaavia.

– Keskimatkan katsastus vastaa kohtuullisen hyvin MM-kisaa, mutta pitkää matkaa vastaavaa aluetta ei Kainuusta löydy. Pitkällä matkalla erot fyysisellä puolella kuitenkin ratkaisevat enemmän ja ne näkyvät Kainuussakin. Huippuliigassa on sitten enää jaossa 1-2 kisapaikkaa, arvioi Salmi.

Suomen joukkueet julkistetaan aikaisintaan 14.7. Valintoja mutkistavat matkavalinnat, koska vain kolme suomalaista saa osallistua jokaiselle kilpailumatkalle.

Kainuun Rastiviikko

Imatran Huippuliiga