Suomen joukkue Nordic O-Touriin

Suomen joukkue Tuusulassa 17. kesäkuuta alkavaan uuteen suunnistuksen kansainväliseen kisasarjaan eli Nordic O-Touriin on nimetty. Nordic O-Tour on kolmiosainen kisasarja, joka televisioidaan Suomessa kokonaisuudessaan ja jossa on jaossa palkintorahaa noin 30 000 euroa. Nordic O-Tourilla kokeillaan uusia kisakonsepteja: Tuusulan avauskisa juostaan keskimatkan ja sprintin yhdistelmäkisana; Tukholmassa kilpaillaan tiivis pudotussprintti ja päätöskisassa Norjan Raufossissa käydään keskimatkan takaa-ajokisa, jota kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta kerätyt bonussekunnit vauhdittavat.

Suomen joukkueesta puuttuu useita viime viikon EM-kisoissa esiintyneitä urheilijoita.

– Heillä on katse jo käännetty kohti MM-katsastuksia, selventää päävalmentaja Janne Salmi valintoja.

Suomen joukkue Nordic-O-tourille:
Naiset: Anni-Maija Fincke Tampereen Pyrintö, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Marttiina Joensuu SK Pohjantähti, Minna Kauppi Asikkalan Raikas, Riina Kuuselo Tampereen Pyrintö, Anne-Mari Leskinen Lynx, Karoliina Sundberg Lynx, Heini Wennman SK Pohjantähti.

Miehet: Topi Anjala Ikaalisten Nouseva-Voima, Mårten Boström Lynx, Tero Föhr Vehkalahden Veikot, Mats Haldin Halden SK, Jarkko Huovila Tampereen Pyrintö, Vesa Taanila Ikaalisten Nouseva-Voima, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Tuomas Tervo Rajamäen Rykmentti.

Nordic O-Tourin ohjelma:
17.6. Tuusula (keskimatkan ja sprintin yhdistelmäkisa)
22.6. Tukholma (pudotussprintti)
26.6. Raufoss (keskimatka/takaa-ajo)