Haldin ja Fincke jäivät välierävaiheeseen

Suomalaiset jäivät semifinaalivaiheeseen tiistaina Tukholmassa jatkuneen suunnistuksen Nordic O-tourin pudotussprintissä. Anni-Maija Fincke oli omassa välierässään neljäs ja Mats Haldin kuudes. Muut suomalaiset jäivät neljännesfinaaleihin ja karsintoihin.

Miesten kisan voitti Sveitsin Fabian Hertner. Naisten kisan ykkönen puolestaan oli Ruotsin Helena Jansson.

Nordic Orienteering Tour jatkuu lauantaina Norjassa käytävällä takaa-ajokilpailulla.

Nordic Orienteering Tourin 2. osakilpailu, Tukholma, pudotussprintti

Finaalin tulokset, miehet: 1) Fabian Hertner SUI 8.11, 2) Jerker Lysell SWE 8.15, 3) Gonon 8.17, 4) Öystein Kvaal Österbö NOR 8.20, 5) Graham Gristwood GBR 8.21, 6) Daniel Hubmann SUI 10.15.

Naiset: 1) Helena Jansson SWE 9.21, 2) Beata Falk SWE 9.23, 3) Galina Vinogradova RUS 9.26, 4) Maja Alm DEN 9.29, 5) Simone Niggli SUI 9.40, 6) Elise Egseth NOR 9.47.

****

Neljästä pudotusvaiheeseen selviytyneestä suomalaisesta Nordic Orienteering Tourin Tukholman osakilpailun semifinaaliin etenivät Anni-Maija Fincke ja Mats Haldin. Fincke oli omassa erässään toinen sekunnin voittajaa eli Tanskan Maja Almia hitaampana. Fincken jatkopaikka heltisi sekin tasaisessa erässä sekunnin erolla, sillä vain kaksi parasta selviytyi varmasti jatkoon. Sofia Haajanen oli omassa erässään viides ja Karoliina Sundberg neljäs.

Haldin oli omassa erässään kolmas, mutta selvisi aikavertailussa jatkoon. Haldinin edelle ehtivät Sveitsin Fabian Hertner ja Norjan Öystein Kvaal Österbö. Koko erän kärkikolmikolle kirjattiin sama aika.

*****

Vain neljä suomalaista selvisi jatkoon Tukholmassa tiistaina jatkuneessa Nordic Orienteering Tourin pudotussprintissä. Karsinnasta tiensä raivasivat jatkoon miehissä Mats Haldin (karsinnan 18.) ja naisissa Anni-Maija Fincke (17.), Karoliina Sundberg (21.) ja Sofia Haajanen (26.). Pudotusvaiheeseen selvisi 30 parasta miestä ja naista. Muiden suomalaisten sijoitukset olivat Mårten Boström (40.), Jarkko Huovila (42.), Olli-Markus Taivainen (43.), Tuomas Tervo (47.) sekä naisissa Marttiina Joensuu (38.), Heini Wennman (46.) ja Anne-Mari Leskinen (49.). Riina Kuuselon suoritus hylättiin.

Tukholman vanhassa kaupungissa käytävän pudotussprintistä jäivät pois Suomen Minna Kauppi, Tero Föhr, Topi Anjala ja Vesa Taanila.

Pudotussprintin loppuvaiheet nähdään tiistai-iltana televisiossa klo 20.20 TV2:lla.

Seuraa sprintin eri vaiheiden tuloksia NORTin kotisivuilta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail