Lanki jatkaa päävalmentajana

Suunnistusliitto on solminut vuoden jatkosopimuksen hiihtosuunnistuksen päävalmentajana kolme viime kautta toimineen Jukka Lankin kanssa. Lanki luotsaa hiihtosuunnistajat ensi talven päätavoitteeseen, Ruotsissa järjestettäviin MM-kisoihin.

– Puntaroituani asioita eri suunnista jatkon ratkaisi se, että sama huoltoryhmä Mika Tervalan johdolla jatkaa ensi kauteen. Urheilijoiden kannalta on tärkeätä, että huoltoryhmä toimii hyvin, eikä sillä puolella oteta takkiin, Lanki arvioi.

Hänen mukaansa talven 2011 maajoukkueen haaste on MM-kisojen ajoittuminen maaliskuun loppuun.

– Urheilijoille tässä on lisähaastetta, kun kauden päätavoite on noin myöhään. Itseään ei pidä polttaa loppuun heti alkukaudesta, ja MM-ajankohdan takia aloitamme maajoukkueen leirityksetkin hieman totuttua myöhemmin, Lanki suunnittelee.

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät nimetään alkukesästä.