Tunis neljäs cupin keskimatkalla

Staffan Tunis oli sunnuntaina neljäs hiihtosuunnistuksen maailmancupin keskimatkalla Ruotsissa. Kisan voitti maailmancupia johtava Venäjän Eduard Hrennikov. Venäjän Andrei Grigorijev ja Norjan Lars Moholdt olivat maalissa vielä suomalaista nopeampia. Kartanvaihdossa Tunis johti vielä samalla ajalla Hrennikovin kanssa, mutta toisella lenkillä Tunis teki kolme reitinvalintavirhettä, jotka pudottivat hänet neljänneksi. Suomalaisista kärkikymmenikköön kiilasivat myös Olli-Markus Taivainen (7.) ja Teemu Köngäs (8.). Janne Häkkinen oli 14.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Tunis on edelleen kolmantena. Hänen edellään ovat Hrennikov ja Grigorijev. Cupissa on jäljellä vielä yksi henkilökohtainen kilpailu, keskiviikkona kilpailtava erikoispitkä matka. Siitä jaossa on tuplapisteet.

Naisten keskimatkan kisan voitti Venäjän Natalia Tomilova, joka vankisti johtoaan cupin yhteispisteissä. Suomen naiset paransivat lauantain sijoituksiaan: parhaana Anni Honkimaa oli 11. Tiia Tallila oli sijalla 16 ja Sonja Mörsky 19.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail