Taivainen päätöskisan ykkönen

Suomen Olli-Markus Taivainen voitti Ruotsissa keskiviikkona käydyn hiihtosuunnistuksen maailmancupin päätöskilpailun. Suomalaisten hienoa päivää erikoispitkän matkan yhteislähtökisassa säestivät Staffan Tunis toisella ja Teemu Köngäs viidennellä sijallaan. Naisissa Suomen paras oli kahdeksanneksi sijoittunut Anni Honkimaa.

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Lanki oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen suomalaisten panokseen cupin päätöskisassa.

– Tänään äijät olivat tosi kovia. Kaikki sujui tosi hyvin alusta alkaen. Myös naisissa Honkimaa teki tosi hyvän hiihdon. Todella hyvä päätös tähän kauteen, Lanki kehui suojattejaan.

Taivainen ratkaisi yhteislähtökisan viimeisessä kartanvaihdossa, kun samassa kärkiryhmässä olleet Tunis ja Venäjän Eduard Hrennikov ottivat juomaa viimeiselle lenkille lähdettäessä, pyyhälsi Taivainen kärkeen. Lopullinen ratkaisu suomalaisten kesken nähtiin vasta loppusuoralla, kun Taivainen piti Tunisin sekunnin erolla takanaan.

Tunis nousi kakkossijansa ansiosta maailmancupin yhteispisteissä toiseksi ohi Venäjän Andrei Grigorijevin, joka oli päätöskisan yhdeksäs. Miesten kokonaiskilpailun voitti Hrennikov ja naisten ykkönen oli Venäjän Natalia Tomilova.

Tulokset:

Miehet: 1) Olli-Markus Taivainen FIN 2.22.29,5, 2) Staffan Tunis FIN 2.22.30,6, 3) Eduard Hrennikov RUS 2.23.12,7, 5) Teemu Köngäs FIN 2.24.43,3, 12) Janne Häkkinen FIN 2.26.02,8.
Naiset: 1) Marte Reenaas NOR 1.48.18,6, 2) Helene Söderlund SWE 1.48.58,9, 3) Barbro Kvåle NOR 1.49.07,8, 8) Anni Honkimaa FIN 1.53.37,6, 19) Sonja Mörsky FIN 2.04.29,4, 20) Tiia Tallila FIN 2.05.43,7.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail