Suomi viides mc-viestissä

Suomen miehet ja naiset sijoittuivat viidenneksi hiihtosuunnistuksen maailmancupin viestissä Ruotsissa.
Miesten kisan voitti Norja, jolle Suomi hävisi puolitoista minuuttia. Suomen joukkueessa hiihtivät Olli-Markus Taivainen, Staffan Tunis ja Teemu Köngäs. Taivainen vaihtoi ensimmäisen osuuden jälkeen toisena. Toiselta osuudelta Tunis tuli vaihtoon neljäntenä, ja Köngäs siis maaliin viidentenä Norjan, Ruotsin ja kahden venäläisjoukkueen jälkeen.

Naisten kisan ykkönen oli Venäjä, joka johti kaikissa vaihdoissa. Suomen aloitusosuus sujui heikosti, sillä Tiia Tallila tuli vaihtoon kahdeksantena kaksi ja puoli minuuttia kärjelle jääneenä. Sonja Mörsky piti Suomen sijoituksen samana, ja ankkuriosuudella Anni Honkimaa nosti sijoitusta parilla pykälällä. Suomen edellä oli Venäjän lisäksi Norja sekä kaksi Ruotsin joukkuetta.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup päättyy keskiviikkona erikoispitkän matkan yhteislähtökisaan.

Tulokset:
Miehet: 1) NOR 1.30.08 (Eivind Tonna, Hans Jörgen Kvåle, Lars Moholdt), 2) SWE 1.30.47, 3) RUS 1 1.30.54, 4) RUS 2 1.31.03, 5) FIN 1.31.40 (Olli-Markus Taivainen, Staffan Tunis, Teemu Köngäs).
Naiset: 1) RUS 1.26.39 (Anastasia Kravtsenko, Alena Trapetsnikova, Natalia Tomilova), 2) NOR 1.27.05, 3) SWE 1 1.28.45, 5) FIN 1.31.43 (Tiia Tallila, Sonja Mörsky, Anni Honkimaa).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail