Viestipronsseja Suomelle

Suomi otti miesten ja naisten viestipronssia hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa Romaniassa. Myös nuorten MM-mitalitili aukesi poikien pronssivauhdin ansiosta. Ruotsi voitti päivän kaikki viestit.

Suomen miehet olivat koko viestin ajan kiinni mitalissa. Teemu Köngäs vaihtoi ensimmäisenä. Toisella osuudella Olli-Markus Taivainen putosi kolmanneksi, ja Staffan Tunis tuli maaliin samalla sijalla Ruotsin ja Venäjän jälkeen.

– Voittoahan me tästä tultiin hakemaan, myönsi Teemu Köngäs viestin jälkeen.

Naisten viestipronssi irtosi kolmikolla Laura Kempas, Marttiina Joensuu ja Liisa Anttila. He, kuten kaikki muutkin harmittelivat pehmeitä uria, jotka tekivät viestipäivästä raskaan. Yön aikana oli satanut noin 35 senttiä lunta, mikä laittoi urheilijoiden lisäksi myös järjestäjien koneiston tiukoille ennen kisaa.

– Se oli ihan kuin latusuunnistusta, kapeaa latu-uraa pitkin mentiin ja sauvat painuivat syvään lumeen, kertoi Suomen naisten avausosuuden hiihtänyt Laura Kempas.

Nuorten MM-viestissä pojat avasivat Suomen mitalitilin  ottamalla pronssia Ruotsin ja Norjan jälkeen. Antti Vainio, Peter Sundelin ja Taneli Pantsar olivat mitalissa kiinni koko viestin ajan. Pantsarin takaa tuli kovaa Venäjän Mihail Utkin, mutta Pantsar piti hänet takanaan.

– Utkin sai minut välillä jo kiinni, mutta luistelupätkällä pääsin taas sopivasti edelle, Pantsar kertoi.

Tyttöjen viestissäkin Suomi oli kaksi osuutta mukana mitalitaistossa. Ankkuriosuudella hurjaa vauhtia mennyt Barbro Kvåle nosti kuitenkin norjalaiset pronssille ohi Suomen.

Tulokset
Hiihtosuunnistuksen EM-viesti, Miercurea Ciuc Romania

Miehet: 1) SWE 1.40.32 (Johan Granath, Erik Rost, Peter Arnesson), 2) NOR 1.41.16 (Eivind Tonna, Hans Jörgen Kvåle, Lars Moholdt), 3) FIN 1.41.58 (Teemu Köngäs, Olli-Markus Taivainen, Staffan Tunis), 4) RUS 1.43.52, 5) SUI 1.48.24, 6) CZE 1.48.47.

Naiset: 1) SWE 1.47.30 (Åsa Zetterberg-Eriksson, Josefine Engström, Helene Söderlund), 2) RUS 1.47.53 (Anastasia Kravtsenko, Tatjana Vlasova, Natalia Tomilova), 3) FIN 1.52.05 (Laura Kempas, Marttiina Joensuu, Liisa Anttila), 4) CZE 2.05.47, 5) LTU 2.17.51, 6) ROU 2.38.27.

Nuorten MM-viesti:

Miehet: 1) SWE 1.30.31 (Anton Sjökvist, Erik Blomgren, Daniel Svensson), 2) NOR 1.31.07 (Eskil Kinneberg, Rasmus Korvald Kvåle, Vetle Ruud Bråten), 3) FIN 1.33.55 (Antti Vainio, Peter Sundelin, Taneli Pantsar).

Naiset: 1) SWE 1.15.02 (Magdalena Olsson, Tove Alexandersson, Maria Nordström), 2) RUS 1.19.02 (Anastasia Svir, Tamara Ezkova, Jekaterina Situhina), 3) NOR 1.19.57 (Maren Haverstad, Marie Asprusten, Barbro Kvåle), 4) FIN 1.22.00 (Milka Leppäsalmi, Sonja Mörsky, Mira Kaskinen).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail