Hiihtosuunnistajat Venäjän maailmancupiin

Päävalmentaja Jukka Lanki on valinnut kuusi naista ja kuusi miestä hiihtosuunnistuksen maailmancupin avauskierrokselle, joka kilpaillaan Pietarin lähistöllä tammikuun puolivälissä. Ohjelmassa on keskimatka yhteislähdöllä, sprintti ja sprinttiviesti samana päivänä sekä välipäivän jälkeen pitkämatka.

Naisten joukkueeseen nousivat kokeneiden Liisa Anttilan ja Marttiina Joensuun lisäksi Pernilla Tunis, Anni Honkimaa, Laura Kempas ja Tiia Tallilla, joista kolme viime mainittua ovat maailmancupympyröissä ensikertalaisia.
– Ylläksen katsastuksissa hyvät näytöt antanut Johanna Niittymäki olisi paikkansa ansainnut, mutta jäi omasta halustaan pois joukkueesta, Lanki toteaa.

Miesten joukkueeseen valittiin A-maajoukkueurheilijoiden lisäksi Janne Häkkinen ja Juho-Matti Taivainen, jotka hekin ovat maailmancupin ensikertalaisia. A-maajoukkueryhmästä Teemu Köngäksen alkukausi on sujunut muuta ryhmää nihkeämmin. Aiemmat kansainväliset näytöt, mm. viime vuoden MM-pitkänmatkan viides sija, painoivat vaakakupissa valinnan arvoisesti.

Suomen maailmancupjoukkue Venäjällä 15.–18.1.2010

Naiset: Liisa Anttila KooVee, Anni Honkimaa EsSu, Marttiina Joensuu NivU, Laura Kempas EE, Tiia Tallila VaHa, Pernilla Tunis Femman
Miehet: Janne Häkkinen S-JKL, Matti Keskinarkaus OH, Teemu Köngäs PuolRy, Juho-Matti Taivainen PelPo, Olli-Markus Taivainen PelPo, Staffan Tunis Botnia