2013 suunnistuksen MM-kisat Suomeen

Suomi sai ensimmäisen voittonsa Unkarin MM-kisoissa, kun Kansainvälinen suunnistusliitto  nimesi vuoden 2013 MM-järjestäjäksi Suomen ja Vuokatin. Toinen MM-kisoja hakenut maa oli Italia.

Kansainvälisen suunnistusliiton puheenjohtaja ruotsalainen Åke Jacobsson kehui Suomen tehneen vahvaa työtä MM-hakuvaiheessa.

– Suomi oli tehnyt MM-hakuvaiheessa pitkään töitä. Suomella oli tarjota monista asioista hyviä ja selkeitä ratkaisuja. Tosin molemmilla mailla oli hyvät hakemukset, Jacobsson perusteli IOF:n hallituksen päätöstä.

Suomen Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi oli luonnollisesti tyytyväinen Suomen saatua ensimmäisenä maana MM-kisat neljännen kerran järjestettäväkseen. Aiemmat MM-kisat Suomessa on järjestetty 1966, 1979 ja 2001.

– Ainahan se jännittää, kun kisassa ollaan. Tämä on hyvä tavoite lähivuosille, ja vie varmasti monia muita asioita myös eteenpäin, Palmi arvioi.

MM-kisat järjestetään Sotkamossa 6.-14.7.2013. Kisojen ajoittuminen heinäkuun alkuun oli myös voitto Suomelle.

– Ajankohta on urheilijoille, yleisölle ja Kainuun Rastiviikon kannalta paras ratkaisu. Meillä on hyvät edellytykset saada aikaan suuri suomalainen suunnistustapahtuma, iloitsi Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala IOF:n päätöksestä tuoreeltaan.

Kilpailujen keskuspaikka on Vuokatti, ja MM-kisojen yhteydessä järjestetään Kainuun Rastiviikko, johon odotetaan noin 10 000 yleisökilpailijaa.

– Paikallisesti hahmoteltuna MM-kisat yleisökisoineen on varmasti suurin kilpailu, mitä voi Sotkamon kokoisella paikkakunnalla järjestää, arvioi Vuokatin edustajana Unkarissa ollut Jyrki Uotila.

Suunnistuksen MM-kisat ovat parhaillaan käynnissä Unkarin Miskolcissa. Ensi vuonna MM-kisat järjestetään Norjassa, vuonna 2011 Ranskassa, 2012 Sveitsissä ja 2013 siis Suomessa ja Vuokatissa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail