Kultainen kompassi -cup on kesän 2009 uutuus

14-sarjan nuorille suunnattu Kultainen kompassi  -cup toteutetaan ensimmäistä kertaa kesällä 2009. Cupissa järjestetään alueelliset osakilpailut, joista valitaan joukkueet valtakunnalliseen finaaliin Hollolaan 13.9.

Suunnistuksen alueet ovat nimenneet 4 alueellista kilpailua, joiden perusteella alue valitsee 4 tyttöä ja 4 poikaa käsittävän aluejoukkueen valtakunnalliseen finaaliin. Alue myös määrittelee, miten joukkue valitaan. Alue voi nimetä finaaliin yhden tai useampia joukkueita. Vuonna 2009 valtakunnallinen finaali suunnistetaan 13.9. Hollolan Urheilijoiden kansallisen kilpailun yhteydessä.

Finaalissa lähtö tapahtuu kaikkien osallistujien yhteislähtönä. Jokainen joukkueen jäsen suunnistaa eri radan (A, B, C tai D). Tytöillä ja pojilla on eri radat. Ratojen ohjeaika on 30 minuuttia. Suunnistaja tuo pisteitä joukkueelleen sen mukaan, miten hän sijoittuu omalla radallaan. Finaalissa radan voittaja saa 50 pistettä, seuraava 40, 35, 32, 29, 28, 27, ….., 3,2,1. Finaalissa yhteispisteisiin lasketaan joukkueen kolmen parhaan tytön ja kolmen parhaan pojan pisteet. Finaalin voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue.

Lisätietoja alueiden karsintakilpailuista ja valintamenettelyistä saasuunnistusalueiden nettisivuilta ja vastuuhenkilöiltä.

Hollolan Urheilijat järjestävät cupin finaalin.

Kultainen kompassi  -cupin tavoitteita ovat:
• lisätä innostusta harrastamiseen ja kilpailemiseen
• lisätä kilpailukokemusta 14-sarjassa
• vähentää drop out’a
• tarjota hyviä kilpailuja, elämyksiä ja kavereita
• tutustuttaa nuoria toisiinsa
• lisätä aluekilpailujen merkitystä