PM-kisat ja maailmancup vauhtiin Salossa

Suunnistuksen Pohjoismaiset mestaruuskilpailut käynnistyvät lauantaina kovatasoisina pitkän matkan kilpailulla. Sunnuntaina on vuorossa viesti. Tiistaina ja keskiviikkona käydään maailmancupiin kuuluvat keskimatka ja sprintti.

Suomen joukkueen ennakkotunnelmat olivat perjantaina korkealla. Muutama muutos matkasuunnitelmiin toki vielä viime hetkillä jouduttiin tekemään. Liisa Anttila kilpailee ainoastaan keskimatkan ja sprintin. Hänen tilallaan pitkälle matkalle ja viestiin osallistuu Maria Rantala. Miesten joukkueen varamies Simo-Pekka Fincke ehti jo saada pikahälytyksen kisapaikalle, mutta puolustavien Pohjoismaitten mestarien lisäpaikka osoittautui kansainvälisen valvojan virheelliseksi sääntötulkinnaksi eli mestareilla ei ole lisäpaikkoja.

Päävalmentaja Janne Salmi oli kisojen alla luottavaisin mielin.

– Tunnelma on kaikin puolin hyvä, ei ole syytä epäillä, etteivätkö kaikki olisi hyvässä iskussa, Salmi arvioi miesten tilannetta.
Valmentaja Juha Tainin mukaan myös naisten joukkueelle on odotettavissa menestystä.

– Meillä on iskukykyinen joukkue laajalla rintamalla. Kokenut joukkue on valmis taistelemaan mitaleista kaikilla matkoilla, Taini arvioi.

Myös nuorten osalta odotukset ovat korkealla. Nuorten valmentajat Jani Lakanen ja Laura Hokka uskovat menestystä irtoavan tutussa maastotyypissä.

Lisää PM-kisoista ja maailmancupista: www.noc2009.fi.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail