Minna Kaupille PM-kultaa pitkältä matkalta

Avoimet Pohjoismaiset mestaruuskilpailut alkoivat suomalaisittain mehukkaasti, kun Minna Kauppi otti Salossa juostussa pitkän matkan kilpailussa kultaa ja Merja Rantanen hopeaa. Kaupin voitto oli selkeä, sillä eroa toiseksi juosseeseen Rantaseen jäi maalissa vielä yli minuutin. Hopeaa otti Norjan Anne Margrethe Hausken. Lisäksi kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat kuudenneksi 10,4 kilometrin matkalla suunnistanut Katri Lindeqvist ja seitsemänneksi lopulta sijoittunut Anni-Maija Fincke.

– Hieno kisa, koko ajan vaativaa suunnistusta. Kotikisoissa on kiva ottaa mitalli, ja varsinkin pitkältä matkalta, Minna Kauppi kommentoi maalissa.

– Hyvä fiilis. Odotin oikein, että pääsen metsään. Nautiskelin todella, ensimmäisen PM-mitalinsa ottanut Merja Rantanen totesi maalissa.

Miehissä Suomen päivä ei paljoa ilonaiheita antanut. Parhaiten sijoittui yli kolme minuuttia kärjelle jäänyt sipoolainen Jörgen Wickholm, joka oli seitsemäs. Miesten kilpailuissa kaksoisvoitto meni Sveitsiin Daniel Hubmannin kiriessä kultaa, vain 18 sekunnin erolla Matthias Merziin. Pronssiin ylsi Ranskan Thierry Gueorgiou. Tero Föhr oli yhdeksäs.

Nuorissa Ruotsalaiset ylivoimaisia

Aikuisten PM-kilpailujen yhdeydessä kisattiin myös nuorten mestaruuksista. Sekä tytöissä että pojissa mitalit menivät länsinaapuriin. Paras suomalainen tytöissä oli neljänneksi sijoittunut Marika Teini. Marjo Liikanen oli kuudes. Pojissa parhaiten pärjäsi myös hiihtosuunnistuksessa vahva Olli-Markus Taivainen, joka oli viides. Samu Lehtola oli kymmenes.

– Perhoslenkeillä meni kaksi minuuttia liikaa aikaa, kertoi maalissa pettynyt Olli-Markus Taivainen, joka oli alkumatkan mitalivauhdissa.

– Suunnistus ei oikein sujunut ja juoksukin on kulkenut paremmin, kommentoi neljänneksi sijoittunut Marika Teini.