Taivainen nousi MM-joukkueeseen Japaniin

Suomi lähtee hiihtosuunnistuksen MM-kisoihin Japaniin kokeneen joukkueen voimin. Kokeneinta kaartia ovat kisakoneeseen jo seitsemättä kertaa nousevat Liisa Anttila ja Matti Keskinarkaus. Kaikkiaan Suomi lähettää Hokkaidon saarella Sapporon lähistöllä sijaitsevalle Rusutsun hiihtoalueelle yhdeksän urheilijan joukkueen.

Kokemusta maustaa mukavasti vasta 19-vuotias Olli-Markus Taivainen, joka on koko kauden mittaan antanut mainioita näyttöjä MM-joukkueeseen.

– Oma antoi kovat näytöt nuorten MM-kisoissa. Siihen päälle tuli hyvä hiihto SM-kisoissa aikuisten sarjassa, ja jo aiemmin tammikuussa Ski-O Tour sujui hyvin, arvioi maajoukkueen päävalmentaja Jukka Lanki joukkueensa ainoata ensikertalaista, joka nuorten MM-kisoissa otti kultamitalin kaikilta matkoilta.

Naiset lähtevät Japaniin varsin pienellä mutta sitäkin iskukykyisemmällä joukkueella. Naisille onkin luvassa urakointia.

– Naisille luvassa on isompaa urakkaa, jokainen saa hiihtää useampia startteja. Parempi näin. Viestijoukkue ratkaistaan vasta paikan päällä. Liisa, Hannele ja Hanna-Maija haluavat hiihtää useampia matkoja ja ovat hyvässä lyönnissä, Lanki uskoo.

Suomen joukkue

Naiset: Liisa Anttila KooVee, Marttiina Joensuu Nivalan Urheilijat, Hanna-Maija Mäkelä KooVee, Hannele Tonna Hankasalmen Hanka. Varalla Kirsi Vanhalakka Kouvolan Rasti -72.
Miehet: Matti Keskinarkaus Ounasvaaran Hiihtoseura, Teemu Köngäs Puolangan Ryhti, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Staffan Tunis OK Botnia, Jarkko Urpalainen Miehikkälän Vilkas. Varalla Petri Kiiskinen Rasti-Pielinen.

MM-kisojen ohjelma

4.3. Sprintti
5.3. Pitkä matka
7.3. Keskimatka
8.3. Viesti

Lisätietoja kisoista: www.orienteering.or.jp