Hiihtosuunnistajat Keski-Euroopan kiertueelle

Kansainvälinen hiihtosuunnistuskausi käynnistyy lauantaina uudella kilpailusarjalla Ski-O Tourilla. Kahdeksan päivän aikana kilpaillaan kuuden osakilpailun sarja kolmessa eri maassa. Kierros alkaa lauantaina Itävallan Abtenausta, josta siirrytään Italian Postalmiin ja kierroksen päätteeksi Sveitsin Staldeniin.

Suomesta lähtee Ski-O Tourille omalla kustannuksellaan kymmenkunta urheilijaa, joista kovimpina niminä Staffan Tunis, Jarkko Urpalainen ja Hannele Tonna (ent. Valkonen) sekä Hanna-Maija Mäkelä. He saavat kiertueella kovan kansainvälisen vastuksen mm. Venäjän ja Ruotsin vahvoista maajoukkuenimistä.

Suomen hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jukka Lanki pitää uutta kilpailusarjaa tärkeänä ja mielenkiintoisena avauksena MM-kauteen.

– Kiertueella näkee, missä mennään tässä vaiheessa kautta. Nuoremmille urheilijoille tarjolla on loistavaa kokemusta kovista kansainvälisistä kilpailuista. Erityisellä mielenkiinnolla seuraan 19-vuotiaan Olli-Markus Taivaisen otteita kansainvälisessä vauhdissa, Lanki pohtii.

Ski-O Tourilla jaetaan kauden päätavoitteen kannalta tärkeitä rankipisteitä, joilla on mahdollisuus vaikuttaa lähtöryhmiin Japanin MM-kisoissa.

– Ski-O Tourin kaikki kuusi kilpailua käydään tosi tiheään tahtiin, katsotaan, kuka rasitukset kestää parhaiten. Osakilpailuissa on matkoja sprintistä pitkään matkaan ja finaali käydään takaa-ajokilpailuna, Lanki selvittää.

Ski-O Tour on osa Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) toimia hiihtosuunnistuksen kilpailupohjan laajentamiseksi Keski-Euroopassa.

– Keski-Euroopassa on lajin harrastuspotentiaalia paljon, ja siksi sinne on tärkeä saada kovia kilpailuja, Lanki perustelee.

Ski-O Tourin jälkeen käydään tammikuun lopulla hiihtosuunnistuksen pohjoismaiset mestaruuskilpailut Ruotsissa. MM-kisat ovat vuorossa maaliskuun alussa Japanin Rusutsussa.

Ski-O Tourin ohjelma10.1. keskimatka/Itävalta
11.1. pitkä matka/Itävalta
13.1. sprintti/Italia
14.1. pitkä matka/Italia
16.1. sprintti/Sveitsi
17.1. keskimatka (takaa-ajo)/Sveitsi

Lisätietoja: www.skiotour.eu

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail