Naisille ja pojille MM-viestikultaa

Suomen naiset puolustivat menestyksekkäästi pyöräsuunnistuksen viestin maailmanmestaruutta. Naisten lisäksi kultasuoneen osui myös Suomen poikien viestikolmikko. Naisten joukkueessa kultaa olivat voittamassa Maija Lång, Marika Hara ja Ingrid Stengård. Pojissa voittojoukkueeseen kuuluivat Pekka Niemi, Elmeri Juura ja Samuli Saarela.

Suomen tytöt olivat toisia joukkueella Kaisu Yli-Peltola, Tiia Tallila ja Tarja Vesanto. Miehissä Suomi oli kuudes joukkueella Timo Sarkkinen, Mika Tervala ja Juho Saarinen.

– Tänään meillä oli ylivoimaisesti kisojen paras päivä, ja mitalitilikin korjaantui sen ansiosta komeasti, kehui kilpailemisen lisäksi kisoissa myös valmentajana toiminut Mika Tervala.

Naisten viesti ratkesi toisella osuudella, kun Marika Hara nosti Suomen kärkeen. Stengård pääsi ankkuriosuudelle hyvän etumatkan turvin ja varmisti Suomen naisten neljännen viestikullan MM-pyöräsuunnistuksessa. Miesten kisan voitto meni Tanskalle, joka ankkuriosuuden lopussa nousi Venäjän ohi voittoon.

MM-pyöräsuunnistus, Ostroda Puola
Viestin tulokset
Miehet: 1) DEN 2.13.09 (Lasse Brun Pedersen, Torbjörn Gasbjerg, Sören Strunge), 2) RUS 2.13.16 (Ruslan Gritsan, Maxim Zhurkin, Anton Foliforov), 3) CZE 2.16.24 (Martin Sevcik, Jaroslav Rygl, Lubomir Tomecek), 6) FIN 2.19.39 (Timo Sarkkinen, Mika Tervala, Juho Saarinen).
Naiset: 1) FIN 2.13.40 (Maija Lång, Marika Hara, Ingrid Stengård), 2) RUS 2.18.55 (Anna Vorobjova, Nadia Mikrukova, Ksenia Tshernyh), 3) AUT 2.19.29 (Elisabeth Hohenwarter, Sonja Zinkl, Michaela Gigon).
Pojat: 1) FIN 2.13.20 (Pekka Niemi, Elmeri Juura, Samuli Saarela), 2) POL 2.16.08, 3) RUS 2.21.34.
Tytöt: 1) CZE 2.04.24 (Michaela Maresova, Hana Dolezalova, Hana Hancikova), 2) FIN 2.12.15 (Kaisu Yli-Peltola, Tiia Tallila, Tarja Vesanto), 3) RUS 2.12.23.