Heli Jukkolan olkapäässä nivelsidevaurio

Toukokuussa suunnistuksen Euroopan mestaruuden keskimatkalla voittaneen Heli Jukkolan olkapäässä on todettu nivelsidevaurio. Orivedellä kesäkuun alun Huippuliiga-kisassa Jukkolan kaatuessa syntynyt vamma ärtyi juhannuksena käydyssä maailmancupin kisassa ja esti hänen osallistumisensa takaa-ajokilpailuun.

– Nivelsidevaurio tekee olkanivelestä epävakaan, mikä on aiheuttanut limapussin tulehduksen, Jukkola kertoo alkuviikon tutkimusten tuloksista.

Hänen mukaansa vamma vaatii leikkaushoitoa, mutta ei estä osallistumista MM-kisoihin, jotka alkavat Tsekin Olomoucissa heinäkuun puolivälissä.

– Todennäköisesti vamma voi jonkin verran vaikuttaa MM-matkasuunnitelmiini. Nyt on kuitenkin tärkeintä saada tulehdus rauhoittumaan levolla ja selvittää, miten hyvin olkapäätä saa tuettua kisan ajaksi. Leikkaus tulee vasta MM-kisojen jälkeen, Jukkola suunnittelee.

MM-joukkueeseen jo nimetty Jukkola ei osallistu viikonvaihteessa Tsekissä järjestettäviin MM-katsastuksiin. Hän lähtee kuitenkin vammasta huolimatta leirille Tsekkiin tutustuakseen kolmen viikon kuluttua alkavien MM-kisojen maastotyyppiin.