Suomelle naisten viestistä MM-hopeaa

Suomi sai hiihtosuunnistuksen MM-viestistä hopeaa naisjoukkueella Hannele Valkonen, Erja Jokinen ja Liisa Anttila. Mestaruus meni koko kisaviikon vahvoja suorituksia esittäneelle Venäjälle ja pronssi tasaisen suorituksen tehneelle Ruotsille.

– Vaikka ennakkoasetelma on viikon aikana tullut selväksi, koko joukkue lähti haastamaan tiukasti Venäjää. Oma suoritukseni oli kyllä viikon tasapainoisin, Suomen ankkuri Liisa Anttila toteaa.

Ero Venäjän joukkueeseen kasvoi suureksi jo ensimmäisellä osuudella.

– Hiihto oli todella raskasta. Sai lykkiä tosissaan, mutta silti ei tuntunut pääsevän mihinkään, Suomen aloittaja Hannele Valkonen tuumailee.

Kakkososuuden hiihtäjä Erja Jokinen oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Hiihtäessä oli ihan hyvä fiilis, mutta venäläiset menevät vaan niin kovaa, että heidän kiinni saamisensa olisi kyllä vaatinut heiltä isoja virheitä, Jokinen pohdiskelee.

Suomen miesten viestijoukkue, Jukka Lanki, Matti Keskinarkaus ja Staffan Tunis joutuivat lopulta tyytymään viidenteen sijaan Tuniksen katkaistua suksensa osuutensa alkupuolella. Miesten viestivoitto meni Venäjälle. Kakkoseksi suunnisti Ruotsi ja pronssia otti viestin yllättäjämaa Sveitsi.Mitali oli Sveitsille kaikkien aikonen toinen MM-mitali hiihtosuunnistuksessa. Edellinen tuli vuonna 1975 ensimmäisissä MM-kisoissa, sekin pronssinen viestimitali.

Tulokset:

Naiset 3*7, 1 km 1) Venäjä (Olga Shevchenko, Natalya Tomilova, Tatiana Vlasova 1.17.03, 2) Suomi (Hannele Valkonen, Erja Jokinen, Liisa Anttila) 1.19.53, 3) Ruotsi (Åsa Zetterberg-Eriksson, Anna Holmgren, Erica Johansson) 1.24.35

Miehet 3*10,9 km: 1) Venäjä (Andrey Gruzdev, Kirill Veselov, Eduard Hrannikov) 1.45.32, 2) Ruotsi (Peter Årnesson, Erik Rost, Tomas Lofgren) 1.49.14, 3) Sveitsi (Christian Hohl, Boris Fischer, Christian Spoerry) 1.54.43, 4) Tsekki (Ondrej Vodrazka, Jiri Bouchal, Jan Lauerman) 1.54.12, 5) Suomi (Jukka Lanki, Matti Keskinarkaus, Staffan Tunis) 1.56.03