Raimo Laitinen eläkkeelle

Suomen Suunnistusliitossa eri tehtävissä pitkään toiminut Raimo Laitinen siirtyy eläkkeelle maaliskuun lopulla. Hänelle ehti kertyä yli 27 vuotta liiton palveluksessa, ja hän on yksi liiton pitkäaikaisimmista työntekijöistä.

Hän aloitti pitkän työuransa Suunnistusliitossa vuonna 1980 koordinoimalla nuorisotoimintaa sekä hiihtosuunnistusta. Vuosien varrella tehtävät ja toimialat vaihtuivat koulutus- ja kenttäpäälliköstä kilpailupäälliköksi. Pari viime vuotta Laitinen on toiminut liitossa puolipäiväisenä kuntosuunnistuspäällikkönä.

Liittotason tehtävien lisäksi Raimo Laitinen on toiminut aktiivisesti oman seuransa Hiidenkiertäjien eri tehtävissä. Lähes kolmen vuosikymmenen aikana suunnistus lajina on kokenut melkoisen muutoksen, jota Laitinen on läheltä saanut seurata.

– Esimerkiksi niiden viidentoista vuoden aikana, jotka olin kilpailupäällikkönä, suunnistuksen kilpailutoiminta mullistui: tuli uusia kilpailumuotoja, elektroninen leimausjärjestelmä, tietokoneet tulospalveluun jne., Laitinen kertaa pääasiassa 90-luvun aikana tapahtunutta murrosta.

Eläkkeelle siirtymisestään huolimatta Laitinen ei aio hylätä työtä suunnistuksen parissa. Nyt on entistä enemmän aikaa seuratyölle.

– Aion vielä vahvistaa rooliani seuratasolla: ajatuksena on rekrytoida uusia ihmisiä seuratyön pariin, kertoo Laitinen tulevasta haasteestaan.