Juha Taini suunnistuksen nuorten olympiavalmentajaksi

Suunnistusliitto on valinnut Juha Tainin nuorten olympiavalmentajaksi, jonka tehtävänä on tukea erikseen nimetyn, pääosin nuorista huippusuunnistajista koostuvan valmennusryhmän päivittäistä harjoittelua. Taini toimii päätoimisena valmentajana Tampereen seudulla, ja hän koordinoi myös 32 suunnistajasta muodostuvan aluevalmennusryhmän toimintaa. Taini jatkaa edelleen myös liiton Suunta Huipulle -ryhmän valmentajana.

Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri pitää lisäresurssia valmennukseen erittäin merkittävänä.

– Liiton huippu-urheilustrategiassa meillä on tavoitteena muun muassa valmentajaresurssien lisääminen ja urheilijoiden päivittäisvalmennuksen toimintaedellytysten ja laadun parantaminen. Ensimmäistä kertaa olemme tilanteessa, jossa meillä on suunnistuksessa kaksi päätoimista valmentajaa. Siinä mielessä tämä on erittäin merkittävä askel, Kähäri korostaa.

Toinen liiton päätoiminen valmentaja on suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Janne Salmi.
Suomen olympiakomitea on myöntänyt Suunnistusliitolle tukea nuorten olympiavalmentajan palkkaamiseen vuosiksi 2007 ja 2008. Kähärin mukaan tehtävän on suunniteltu jatkuvan tämänkin jälkeen. Suunnistus on ensimmäinen ei-olympialaji, johon nuorten olympiavalmentaja palkataan. Taini aloittaa tehtävässään vuoden vaihteessa.

Suunnistuksen nuorten olympiavalmentajan työpanoksesta yli kaksi kolmannesta suuntautuu oman valmennusryhmän urheilijoiden päivittäisen harjoittelun tukemiseen yhteistyössä henkilökohtaisten valmentajien ja seuravalmentajien kanssa. Tähän ryhmään on nimetty vuosiksi 2007–08 seitsemän suunnistajaa Tampereen seudulta: Topi Anjala, Janne Heikka, Jarkko Huovila, Saila Kinni, Riina Kuuselo, Ulrika Uotila ja Elmeri Vähänen. Ryhmää voidaan täydentää kauden 2007 jälkeen.

– Näille seitsemälle urheilijalle tämä on erittäin hieno mahdollisuus kehittyä. Ryhmän kokeneemmat nimet Huovila ja Kuuselo sparraavat nuorempia, jotka tavoittelevat kansainvälistä tasoa ja sen edellyttämää ammattimaista valmentautumista, Kähäri arvioi.