Kompassi-cup pistejärjestelmä

Alueelliset Kompassi-tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä alueen seurojen kesken alueen vuosittain nimeämän Kompassi-tapahtumien yhteyshenkilön johdolla. Tapahtumien suunnittelussa noudatetaan Kompassi-tapahtumat sivuilta löytyviä ohjeistuksia. Poikkeuksista neuvotellaan yhdessä Suunnistusliiton kanssa.

Pistelaskun merkitys

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Cup-pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan pistelaskun keskiössä on Kompassi-cupin aktiiviseen osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen. 🙂

Cup-sarjat

  • Kultakompassi-cup: H14, D14
  • Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR
  • Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR
  • Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR

Pisteytysmalli

Mikäli alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, lasketaan loppupisteet 4 parhaan kilpailun osalta. Mikäli alue päättää järjestää vähemmän osakilpailuita, lasketaan yhteispisteisiin vastaavasti aina yhden osakilpailun verran vähemmän, kuin tapahtumien kokonaismäärä.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8.

Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty. Mikäli on ilmoittautunut, mutta ei lähtenyt radalle, ei osallistumispistettä saa (tuloksissa DNS tai EIL).

Suorat radat10RR12TR
sijapisteetsijapisteetsijapisteet
1.101.81.5
2.92.72.4
3.83.63.3
4.74.54.2
5.65.45.-loput1
6.56.3
7.47.2
8.38.- loput1
9.2
10.1
11.1
12.- loput1

 

Pisteytysmalli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

Huom!

  • Kaikki osakilpailut ovat saman arvoisia.
  • Tasapisteissä jaetaan mitalit tasapelinä, eli kaikille saman verran loppu pisteitä saaneille saman väriset mitalit (Ei enää vertailua voittojen, kakkossijojen jne. mukaan, kuten vuonna 2023 ja aiemmin.)
  • Suosituksena on, että alueiden tapahtumasarjat päättyvät syyskuun puolivälissä viestitapahtumaan ja viestitapahtumassa jaetaan myös cupin yhteistulosten palkinnot. Näin myös loppupisteet ehditään laskea O-Skills pistelaskupalvelun kautta.

O-Skills

Pistelaskupalvelun alueille tarjoaa O-Skills. Pistetilanne löytyy täältä:

O-Skills.fi – Kilpailusarjat

Yhteystiedot

Katri Lindeqvist
Nuoriso- ja koulutuspäällikkö, Suomen Suunnistusliitto
katri.lindeqvist (a) suunnistusliitto.fi
puh. 0443236657

Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Järjestelyohjeet alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)