Andre Haga pyöräsuunnistuksen maailmancupin pitkän matkan voittoon Latviassa

Artikkelikuvassa Andre Haga, kuvaaja: Donatas Lazauskas

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkui lauantaina pitkän matkan kilpailulla Latvian Smiltenessä.

Suomalaismiehet olivat vahvassa ajovireessä, kun kuuden parhaan joukossa oli kolme suomalaista. Andre Haga ajoi voittoon puolentoista minuutin erolla Itävallan Andreas Waldmanniin. Voitollaan Haga vahvisti maailmancupin kokonaiskilpailun kärkipaikkaansa.

– Se oli aika vaihteleva kiva rata. Välillä ajettiin kovaa isoilla metsäteillä ja pikkupoluilla, mutta välillä piti sitten suunnistaa tarkemmin. Yksi pieni virhe minulla tuli, mutta pitkän matkan kisaksi se oli aika virheetöntä tekemistä. Kaikki toimi tänään hyvin, suunnistus sekä jalat olivat vahvat koko kisan ajan, iloitsi voittaja Andre Haga.

Jussi Laurila ajoi kilpailussa komeasti kolmanneksi reilut neljä minuuttia Waldmannia perässä ja Miika Nurmi neljänneksi 21 sekunnin erolla Laurilaan.

– Koitin alusta alkaen lähteä varmasti suunnistaen ja sopivasti loppuun asti voimia säästäen. Kisa oli reitinvalinnoiltaan suhteellisen suoraviivaista, ja niissä kohdissa piti vain ajaa kovaa. Lopun viidakkopätkällä piti vielä malttaa, ja selvisin siitä virheittä, kertoi Jussi Laurila.

– Oli tosi kiva kisa ja hieno maasto. Valmistauduimme joukkueena tähän hyvin edellisenä iltana, ja tiesin mitä kisassa pitää tehdä. Reitinvalinnat onnistuivat, mutta lopussa molemmat reidet menivät ylämäessä kramppiin ja piti hetki kiemurrella maassa. Onneksi siinä meni vain minuutti toipuessa, ja olen kisaan tosi tyytyväinen, kertoi Miika Nurmi.

Naisissa Liettuan Gabriele Andrasiuniene ajoi voittoon vain neljän sekunnin erolla Tanskan Nikoline Splittorffiin. Kolmanneksi sijoittui Tanskan Caecilie Christoffersen.

Suomen Ruska Saarela onnistui neljänneksi 2.15 erolla voittajaan.

– Alussa minulla taisi tulla huonoja reitinvalintoja, kun minut ajettiin jo kolmosrastilla kiinni. Sen jälkeen tuli vielä pikkuvirheitä ja yksi megaluokan kolmeminuuttinen virhe. Siinä oli hetken ajan kirves aika syvällä kaivossa, mutta sitten huomasin, että takaa lähteneet olivat yhä perässä. Sain siitä aika vahvan boostin päälle, ja loppumatkalla tulin todella lujaa ja kaikkia mahdolliset aero-opit hyödyntäen. Yllättävän hyvä sijoitus siitä lopulta tuli, kertoi Ruska Saarela.

Kymppijoukkoon ehti myös seitsemänneksi sijoittunut Antonia Haga 4.02 erolla voittajaan.

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin toinen kierros Latviassa päättyy sunnuntaina sekaviestiin.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen maailmancupin pitkä matka 6.7.2024, Smiltene, Latvia

Naiset: 1) Gabriele Andrasiuniene LTU 1.53.42, 2) Nikoline Splittorff DEN 1.53.46 3) Caecilie Christofferssen DEN 1.55.24, 4) Ruska Saarela FIN 1.55.57, 5) Iris Aurora Pecorari ITA 1.56.42, 6) Gabriella Gustafsson SWE 1.56.49, 7) Antonia Haga FIN 1.57.44, … 20) Saara Yli-Hietanen FIN 2.07.57, 27) Silja Yli-Hietanen FIN 2.13.15, 34) Siiri Rasimus FIN 2.20.39

Miehet: 1) Andre Haga FIN 1.50.28, 2) Andreas Waldmann AUT 1.52.03, 3) Jussi Laurila FIN 1.56.15, 4) Miika Nurmi FIN 1.56.36, 5) Jonas Maiselis LTU 1.56.41, 6) Vojtech Ludvik CZE 1.57.01, … 9) Tomi Nykänen FIN 1.58.48, 42) Pasi Pyykönen FIN 2.16.08, 53) Antti Rissanen FIN 2.22.44