Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut alkoivat Turussa

Artikkelikuvassa Antti Rusanen, kuvaaja: Timo Mikkola

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut alkoivat Turussa Kuninkojalla kaksipäiväisen normaalikilpailun (PreO) ensimmäisellä osakilpailulla. Normaalikilpailun toinen päivä kilpaillaan Naantalissa perjantaina, lauantaina on vuorossa viestit Naantalin Kuparivuoressa ja kisojen päätöspäivänä sunnuntaina kilpaillaan TempO-kilpailu Turussa. Sunnuntaina TempO-kilpailussa aamupäivällä käydään karsintakilpailu Impivaarassa ja iltapäivällä finaali Turun Urheilupuistossa. TempO-kilpailun finaalia voi seurata myös livelähetyksenä klo 14.30 alkaen Turun Sanomien tai IOF TV:n välityksellä.

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailuissa on mukana 145 urheilijaa jopa 19:sta eri maasta, ja kilpailujen järjestelyistä vastaa Turun Metsänkävijät.

Normaalikilpailun ensimmäisen päivän jälkeen avoimen sarjan kärjessä on tasaista, ja neljä suomalaisurheilijaa onnistui kymmenen parhaan joukkoon. Suomen Antti Rusanen on ensimmäisen päivän jälkeen kärkipaikalla ennen Norjan kaksikkoa Geir Myhr Öien ja Sigurd Daehli. Kärkikolmikko selvitti radan vain yhdellä virheellä, mutta Rusanen suoritti kaksi aikarastitehtävää norjalaisia nopeammin.

Pinja Mäkinen

Pinja Mäkinen suoriutui kisasta kahdella virheellä ja teki kisan nopeimmat aikarastisuoritukset. Mäkinen jakaa tässä vaiheessa neljännen tilan Slovakian Jonatán Furuczin kanssa.

Kymppijoukossa ja hyvissä iskuasemissa toiseen päivään jatkavat myös kuudenneksi sijoittunut Petteri Hakala ja kahdeksanneksi sijoittunut Teemu Niskanen.

Eero Hakanen

Parasarjassa kärkipaikan ensimmäisenä päivänä otti Norjan Svein Jakobsen ja parhaana suomalaisena sijoittui Eero Hakanen neljänneksi.

Normaalikilpailun EM-mitalit ratkeavat perjantaina Naantalissa kahden kilpailun yhteistulosten perusteella.

Tulokset – EM-tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailu 1 (2-päiväinen), 9.5.2024, Turku, Kuninkoja

Avoin sarja: 1) Jonatán Furucz SVK 30p/17s, 2) Teemu Niskanen FIN 30p/27s, 2) Antti Rusanen FIN 30p/27s, 9) Pinja Mäkinen FIN 29p/17s, 11) Petteri Hakala FIN 29p/20s, 41) Sami Hyvönen FIN 27p/25s, 53) Mikko Heinonen FIN 26p/27s, 58) Matilda Lukkari FIN 26p/42,5s

Parasarja: 1) Svein Jakobsen NOR 29p/142s, 2) Jana Kostova CZE 28p/93s, 3) Eero Hakanen FIN 26p/41,5s, 9) Tuomo Niskanen FIN 24p/38s, 29) Tuula Tjäder FIN 18p/194s, 32) Ken Gammelgård FIN 16p/87s