Pyöräsuunnistuksen EM-joukkue on nimetty

Artikkelikuvassa Marika Hara, kuvaaja: Donatas Lazauskas

Suomen joukkue Puolassa 28.5.-2.6.2024 ajettaviin pyöräsuunnistuksen EM-kilpailuihin on nimetty. Näyttökilpailut ajettiin viime viikonloppuna kevätleirin yhteydessä Liettuassa, jossa päästiin heti mittaamaan kansainvälistä vauhtia talvikauden jälkeen.

– Kevätleirillä monet pääsivät ensimmäistä kertaa ajamaan sulaan maastoon pitkän talven jälkeen, eivätkä ensimmäiset päivät olleet helppoja. Mutta nopeasti alkoi tulla viitteitä, että suorituskyky on nousussa, kuvailee tuore pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Timo Mustikkamaa.

Kevätleirin lopuksi Liettuassa päästiin ajamaan näyttökilpailut hyvissä olosuhteissa.

– Oli hyödyllistä päästä mittaamaan omaa tasoa muiden maiden urheilijoiden kesken, ja tulosten perusteella meillä on kokonaisuutena varmasti iskukykyinen joukkue. Näen äärettömän hyvänä asiana, että meillä oli paljon mukana nuorimpia 17-sarjalaisia, ja hyvä joukkuehenki alkoi muodostua jo leirillä, kertoo päävalmentaja Mustikkamaa.

– Nyt nimetyllä joukkueella voi odottaa meidän pysyvän menestystasossa siellä Euroopan huipulla. Urheilijoiden suoritukset olivat kevätleirillä sitä luokkaa, että olen erittäin luottavaisin mielin kohti EM-kisoja, joihin on vielä reilu kolme viikkoa aikaa viritellä huippukuntoa. Näissä onnistumisen mahdollistavissa olosuhteissa ja hyvässä ilmapiirissä on hyvä jatkaa kohti kevään ensimmäisiä pyöräsuunnistuksen arvokilpailuja, tiivisti päävalmentaja Timo Mustikkamaa.

Suomen joukkue

Naiset (5+2): Antonia Haga OK Botnia, Marika Hara Koovee, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee, Ingrid Stengård OK Trian, Silja Yli-Hietanen (U23) Tampereen Pyrintö, Siiri Rasimus (U23) Suunta Jyväskylä

Miehet (6): Andre Haga OK Botnia, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37, Samuel Pökälä Asikkalan Raikas

Naiset 20v (3): Kaisla Häkkinen Hiiltomiehet, Aino Kankaanpää Lapuan Virkiä, Emma-Riikka Laamanen Tarpian Suunta

Tytöt 17v (5): Emma Lång Kuopion Suunnistajat, Salla Mustikkamaa Jämsän Retki-Veikot, Liida Lahti Suunta-Jyväskylä, Karoliina Laamanen Tarpian Suunta, Frida Koskinen OK Trian

Miehet 20v (5): Tatu Aaltonen Lynx, Eevert Kenttämies Koovee, Simo Klemettinen Suunta Jyväskylä, Eemil Koskinen Hiiltomiehet, Nuutti Toivonen Rajamäen Rykmentti

Pojat 17v (4): Juuso Koski Ylistaron Kilpa-veljet, Elmeri Lång Kuopion Suunnistajat, Sisu Bonden Hiiltomiehet, Aleksi Kallio Suunta Jyväskylä