Suunnistusliiton liittovaltuuston syyskokous lauantaina 18.11.2023

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi vuoden 2024 toiminta- ja taloussuunnitelman syyskokouksessa Helsingissä lauantaina 18.11.2023.

Talousarvion loppusumma on 2 843 000, joka on jonkin verran kulunutta vuotta suurempi. Yhtenä merkittävänä tekijänä on yleinen inflaatio, joka vaikuttaa erityisesti huippu-urheilun kuluihin.

Hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa pääpaino on vuoteen 2025 ulottuvan strategian toteuttamisessa, jonka mukaan Suomi haluaa olla tulevaisuudessa paras huippusuunnistusmaa, suunnistajien määrä on 75 000, tapahtumat ovat monipuolisia sekä olosuhteet ja osaaminen mahdollistavat menestyksen.

Tulevan vuoden toimintasuunnitelmassa huomioidaan mm. kansainväliset kilpailutapahtumat Suomessa: Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut Turussa, veteraanien MM-kilpailut Turussa sekä suunnistuksen maailmancupin päätöskierros tulevien 2025 MM-kisojen maastotyypeissä Kuopion alueella. Lisäksi suunnistuksen IRMA-järjestelmää kehitetään jatkossa yhdessä Riimu Solutions kanssa, ja Suunnistusliitto jatkaa myös kaudella 2024 Viestiliigan tuottajana.

Syyskokouksessa liittohallituksen kokoonpanoon ei tullut muutoksia ja erovuorossa olleet henkilöt valittiin jatkokausille. Liittohallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Markku Virtanen, jäseninä jatkavat Tuija Schmidt ja Ari Torniainen sekä varajäsenenä jatkaa Sanna Pusa.

Liittovaltuuston korvaa jatkossa seuraparlamentti, jonka jäsenet valitaan seurojen kokouksessa.

Liittovaltuuston puheenjohtajana toiminut Antti Ekonoja sai kiitokset liittohallituksen puheenjohtaja Timo Ritakalliolta.