Suomen joukkue suunnistuksen EM-kisoihin Italiaan

Suomen joukkue suunnistuksen EM-kilpailuihin on nimetty. EM-kilpailut suunnistetaan sprinttiohjelmalla Italiassa Veneton alueella 4.-8.10.2023.

Maajoukkueen päävalmentaja Thierry Gueorgiou on koonnut EM-joukkueen, jossa on mukana paljon nuoria urheilijoita.

– Historiallisen ensimmäisen Knock-Out sprintin SM-kilpailun jälkeen joukkueen valinnat ovat olleet haastavat. Knock-Out sprintissä oli hieno nähdä paljon nuoria urheilijoita kärkipäässä laittamassa kaiken peliin uudestaan ja uudestaan. EM-joukkueessa onkin nyt useita nuorempia urheilijoita ensimmäisissä isoissa arvokisoissa hakemassa kokemusta. Sen lisäksi meillä on joukkueessa urheilijoita, jotka tähtäävät kärkisijoituksiin, joten luvassa on varmasti jännittävä kansainvälisen suunnistuskauden päätöskierros, kertoo Thierry Gueorgiou.

Suomen EM-joukkue

Naiset: Salla Isoherranen Lynx, Venla Harju* Tampereen Pyrintö, Hanne Hilo Espoon Suunta, Aino Mänkärlä Lynx, Miia Niittynen Kalevan Rasti, Inka Nurminen* Jämsän Retki-Veikot, Maiju Oksanen Kangasala SK, Maija Sianoja MS Parma. Varalla: Ida Haapala Kalevan Rasti.

Miehet: Aaro Aho Valkeakosken Haka, Eero Heinonen MS Parma, Tuomas Heikkilä* Helsingin Suunnistajat, Otto Kaario Helsingin Suunnistajat, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Teemu Oksanen* Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MS Parma, Touko Seppä Turun Suunnistajat. Varalla: Otto Simosas Tampereen Pyrintö

* Henkilökohtaisten sprinttien lisäksi sprinttiviesti