Kaarina Nurminen hopealla pyöräsuunnistuksen maailmancupin keskimatkalla

Artikkelikuvassa (arkisto) Kaarina Nurminen, kuvaaja: Timo Mikkola

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin päätöskierros käynnistyi Folgariassa Italiassa keskimatkan kilpailulla. Maailmancupin lisäksi kilpailussa jaettiin nuorten U23-sarjan keskimatkan MM-mitalit.

Suomalaisista Kaarina Nurminen oli heti avausmatkalla hyvässä vireessä, ja Nurminen ajoi kilpailussa maailmancupin hopealle 1.41 erolla Tanskan Nikoline Splittorffiin. Suoritus toi Nurmiselle myös nuorten U23 sarjan MM-kultaa.

– Kulku oli vähän tahmean tuntuista. Rata oli suunnistuksen osalta melko yksinkertainen, ja löysin siihen aika hyvät reitinvalinnat. Ehkä lopussa tuli pari vähän heikompaa valintaa, mutta kokonaisuudessaan meni aika hyvin. Huomenna pitkästä matkasta tulee varmaan aika raskas kisa, ja siihen pitää lähteä taistelemaan, kertoi Kaarina Nurminen.

Marika Haran ajo kulki maailmancupin kisassa neljänneksi.

– Minulla tuli yksi isompi virhe, jossa meni varmaan lähes kaksi minuuttia ylimääräistä aikaa. En ehtinyt lukea alamäessä sitä kohtaa riittävän tarkasti, ja ajoin risteyksestä väärää haaraa pitkin. Ajovauhti olisi voinut olla vieläkin kovempi, mutta aika tyytyväinen voi olla tähänkin. Huomenna voi tulla mielenkiintoinen seikkailukisa, jos ennusteessa luvattu sade toteutuu, ja kivikkoiset sekä juurakkoiset polunpohjat menevät liukkaiksi, mietiskeli Marika Hara.

Tomi Nykänen

Miesten kilpailussa Italian Fabiano Beggega ajoi voittoon vain viiden sekunnin erolla Tsekin Krystof Bogariin.

Tomi Nykäsen hyvä syysvire siivitti miehen viidenneksi maailmancupin kilpailussa ja maailmanmestariksi nuorten U23-sarjassa. Eroa Nykäsellä kertyi kärkimies Bettegaan 1.34.

– Maasto oli aika kaksijakoinen, kun puolet mentiin metsäisemmässä ja puolet avoimemmassa maastossa. Rata oli aika perinteinen keskimatkan rata, mutta teknisesti ei erityisen vaativaa ja lopussa aika ajovoittoinen. Nousua tuntui olevan riittävästi, ja yritinkin puskea niihin mahdollisimman kovaa. Alkumatkalla minulla tuli yksi suunnistuksellinen virhe, kun tein turhaa ässänmuotoa ilman riittävän hyvää suunnitelmaa. Muutoin tekeminen oli sujuvaa ja homma oli hyvin hallussa. Nuorten mestaruus kuulostaa kyllä oikein mukavalta, iloitsi Tomi Nykänen.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu Italiassa perjantaina pitkän matkan kilpailulla.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen maailmancup ja nuorten U23 MM-keskimatka 21.9.2023, Italia

Naiset: 1) Nikoline Splittorff DEN 47.44, 2) Kaarina Nurminen FIN 49.25 (U23), 3) Camilla Soegaard DEN 50.51, 4) Marika Hara FIN 52.06, 5) Usina Jaeggi SUI 53.17, 6) Caecilie Christoffersen DEN 53.24, … 8) Ruska Saarela FIN 53.56, 10) Antonia Haga FIN 54.59, 12) Ingrid Stengård FIN 56.24, Henna Saarinen FIN dns

Miehet: 1) Fabiano Bettega ITA 55.50, 2) Krystof Bogar CZE 55.55, 3) Vojtech Stransky CZE 57.01, 3) Vojtech Ludvik CZE 57.01, 5) Tomi Nykänen FIN 57.24 (U23), 6) Martin Kanta CZE 58.05, … 34 ) Pasi Pyykönen FIN 1.12.34