Ojanaho kuudes – Syrjäläinen ja Harju kahdeksansia maailmancupin keskimatkalla

Suunnistuksen maailmancup jatkui lauantaina keskimatkan kilpailuilla Tšekin Kokořínskossa.

Alussa ja lopussa haparoinut, mutta nousujohteisen kilpailun tehnyt Olli Ojanaho suunnisti parhaana suomalaisena miesten kilpailussa sijalle kuusi jääden 1:25 kärkeen. Topi Syrjäläinen täydensi päivää ja saavutti parhaan henkilökohtaisen maailmancupin sijoituksensa ja oli tiukassa kilpailussa kahdeksas, jääden 1:51 voittajalle.

Kilpailun voitti 37 sekunnin erolla Itävallan Jannis Bonek, jonka yllätyspronssia MM-kilpailuissa ei enää voida pitää niin yllättävänä. Kolmanneksi sijoittui Albin Ridefelt (Ruotsi) ja kolmanneksi Matthias Kyburz (Sveitsi).

Naisten kolmen parhaan joukon muodostivat Tove Alexandersson (Ruotsi), Simona Aebersold (Sveitsi) ja Sanna Fasth (Ruotsi), jonka onnistui vihdoin tunkeutua kansainvälisten kilpailujen kärkikolmikkoon. Naisten kilpailussa dominoi Ruotsi, kun kymmenen parhaan joukkoon kiilasi viisi ruotsalaisnaista. Alexandersson nappasi vakuuttavan voiton yli minuutin marginaalilla. Suomalaisista parhaan suorituksen teki Venla Harju, joka oli päivän kilpailussa kahdeksas, neljä minuuttia kärjelle jääden.

Maailmancupin osakilpailuun saa asettaa peräti kahdeksan juoksijaa sekä miesten että naisten kilpailuun. Tämä tarkoittaa sitä, että parhailta mailta kärkikahinoihin osallistuu monta urheilijaa, ja sen myötä maailmancupin kymmenen kärkeen sijoittuminen nousee omaan arvoonsa.

Venla Harju nautti hienoista tšekkiläismaastoista. Naisten kilpailumatkana kivipaasimaastoissa oli 4,2 kilometriä, sisältäen 270 nousumetriä.

– Oli hauskaa surffausta käyriä pitkin. Jalat oli raskaat, kuin olisi ollut painot nilkoissa. Oma taktiikka oli ottaa kiertävät reitinvalinnat, Harju kuvasi päivän tunnelmaa ja taktiikkaa.

Miesten keskimatkalla oli pituutta 5,1 kilometriä ja nousumetrejä 350. Sveitsistä viestin MM-hopeaa haalinut kaksikko osoitti päivän kilpailussa paikkansa maailman kovimpien joukossa.

Topi Syrjäläinen

Ojanaholla olisi ollut rahkeet selkeästi parempaankin sijoitukseen, mutta ote herpaantui pariin otteeseen liikaa.

– Kaksi isompaa virhettä, mihin kisa varmaan ratkesi. Kakkoselle vajaa minuutti ja lopussa 40 sekkanen. Ilman niitä ihan hyvää tekemistä. Molemmat olisi olleet ihan vältettävissä. Väärällä hetkellä vähän löysäilin kartanluvun kanssa. Sain ansioni mukaan, Ojanaho kuvaili päivän kilpailua.

Syrjäläinen oli syystäkin tyytyväinen päivän suoritukseen:

– Suoritus oli hyvä ja hallittu koko matkan. Ei ollut höntyilyä yhtään. Muutama pieni virhe ehkä, mutta ne nyt kuuluukin tällaiseen haastavaan kisaan. Loppumatkasta ehkä pari aikatappiota mitkä olisi voinut jättää tekemättä, mutta silti voi olla tyytyväinen. Top kuusi olisi tietysti ollut hieno, mutta kuitenkin oma personal best, niin voi olla tosi tyytyväinen, Syrjäläinen summasi kisapäivän.

Tšekin maailmancup päättyy sunnuntaina pitkän matkan kilpailuihin.

Tulokset – Suunnistuksen maailmancup keskimatka 5.8.2023, Kokořínsko, Tšekki

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 34:19, 2) Simona Aebersold SUI 35:26, 3) Sanna Fasth SWE 35:50, 4) Sara Hagström SWE 35:52, 5) Marie Olaussen NOR 37:42, 6) Tereza Janosikova CZE 37:51, 8) Venla Harju FIN 38:19 … 17) Marika Teini FIN 40:22, 26) Ida Haapala FIN 41:26, 31) Anu Tuomisto FIN 42:29, 39) Aino Mänkärlä FIN 43:01, 42) Miia Niittynen FIN 43:23, 62) Hanne Hilo FIN 46:35

Miehet: 1) Jannis Bonek AUT 37:04, 2) Albin Ridefelt SWE 37:41, 3) Matthias Kyburz SUI 37:47, 4) Kasper Harlem Fosser NOR 37:52, 5) Lucas Basset FRA 38:18, 6) Olli Ojanaho FIN 38:29, 8) Topi Syrjäläinen FIN 38:55, 36) Touko Seppä FIN 42:39, 37) Aleksi Niemi FIN 42:45, 44) Lauri Nenonen FIN 43:15, 59) Severi Kymäläinen FIN 44:59, 60) Teemu Oksanen FIN 45:13

Tulokset, gps ja kartat