Nuorten Eurooppa-cup päättyi viesteihin – Suomen naisille voitto

Suunnistuksen kolmipäiväinen nuorten Eurooppa-cup Belgian Virtonissa päättyi maanantaina viesteihin.

Suomen naiset onnistuivat päätöspäivänä erinomaisesti. Ykkösjoukkue Virna Pellikka, Inari Karppinen ja Salla Isoherranen pysyivät koko viestin ajan kärkiryhmässä, ja Isoherranen karisti kilpakumppanit kannoiltaan ankkuriosuudella. Suomi voitti viestin vajaan kahden minuutin erolla Ranskaan.
Voittajajoukkueen avaajalla Virna Pellikalla oli vaikeuksia alussa, mutta loppu sujui erinomaisesti.

– Tein ison virheen kolmoselle. Siellä sekoiltiin Silvan (Kemppi) kanssa monta minuuttia. Sen jälkeen päätin olla erittäin tarkka suunnistuksen kanssa. Samalla piti lisätä kaasua, jotta sai sekunteja pois. Ilmeisesti kärjessäkin oli tehty virheitä, kun saimme sen kiinni vielä ennen vaihtoa, Pellikka kertoi.

Suomen ykkösjoukkue onnistui kantamaan ennakkosuosikin paineet.

– Oma suunnitelma oli tehdä omaa työtä riippumatta siitä, lähdenkö kärjessä vai perässä. Näissä viesteissä voitto ei tule koskaan helpolla. Heti alusta asti piti työstää täysillä, että saatiin Salla kärkiryhmässä maastoon ratkaisemaan voittoa. Hienoa, että saatiin todella tiukka kamppailu Ranskan ja meidän kakkosjoukkueen kesken, toista osuutta vienyt Inari Karppinen summasi.

Isoherranen jätti Ranskan ja Suomen kakkosjoukkueen taakseen osuuden puolivälissä.

– Meillä oli heti eri hajonnat ykkösrastille, mutta olimme jälleen yhdessä nelosella. Sen jälkeen minulla oli eri hajonta kuin muilla ja pääsin karkuun. Piti lisätä vauhtia, etteivät muut saa kiinni. Tänäänkin mentiin reilusti yli ohjeaikojen, joten jalka alkoi jo painaa. Onneksi viesti antaa aina extrapuristusta, joten jaksoin loppuun asti, Isoherranen kertoi ratkaisuhetkistä.

Suomen kakkonen eteni kärkiletkassa kaksi ja puoli osuutta. Silva Kemppi teki avausosuuden alussa virheen, mutta kelasi kärjen kiinni. Pihla Häkkinen piti joukkueen kärkiryhmässä ja Jenny Ojala pääsi voittokamppailuun. Maaliin kakkosjoukkue tuli kolmantena kolme minuuttia ykkösjoukkueen takana.

– Hopeataistelu ratkesi osuuden loppupuolella, kun tein hajonnoilla virheen ja siinä Ranska pääsi livahtamaan karkuun. Kokonaisuutena teimme kuitenkin ihan hyvän viestisuorituksen, joten täytyy olla tyytyväinen kolmossijaan, Jenny Ojala summasi kakkosjoukkueen tuloksen.

Suomen naisten kolmosjoukkue oli 13:s.

Miehissä Suomen kolme joukkuetta suunnistivat keskenään tasaisesti, mutta valitettavat virheet pitivät sinivalkoiset värit kaukana kärjestä. Miesten joukkueet tulivat maaliin sijoilla 10,  11 ja 12.

Kaikkiaan Suomi saavutti kolmen päivän kisarupeamassa neljä kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Tulokset suunnistuksen nuorten Eurooppa-cupin viestit 28.8.2023, Virton, Belgia

Naiset 20-v
1) Suomi (Virna Pellikka, Inari Karppinen, Salla Isoherranen) 1:49:34, 2) Ranska (Diane Body, Annabelle Delenne, Alix Villar) 1:51:18, 3) Suomi 2 (Silva Kemppi, Pihla Häkkinen, Jenny Ojala) 1:52:27, 13) Suomi 3 (Emilia Tala, Heta Virkajärvi, Isabella Lillqvist) 2:23:03

Miehet 20-v
1) Ranska (Antoine Derlot, Romain Pichard, Guilhem Verove) 1:53:11, 2) Tsekki (Jan Strycek, Martin Gajda, Daniel Bolehovsky) 1:55:45, 3) Viro (Emil Eensaar, Ossi Rasmus Priks, Jürgen Joonas), 10) Suomi 2 (Sampo Sankelo, Jussi Ankelo, Florian Fritzén) 2:06:59, 11) Suomi 1 (Jussi Raasakka, Rauli Aho, Joona Hirvilahti) 2:07:23, 12) Suomi 3 (Pyry Riissanen, Topias Muukkonen, Tatu Aaltonen) 2:10:40

Linkkejä

Tulokset
Kisasivut
Kuvia